Zuper Zorniger: Han ligner Liverpool-superstar

- Spillerne elsker at spille for Alexander Zorniger, der kan bringe sig ind på listen over sværvægterne af Superliga-trænere, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

HVILKEN PERLERÆKKE af kampe, der venter Brøndby! Otte magiske dage, hvor det hele kan eksplodere i en gul-blå kæmpe rus! En forlænget uge, hvor hele den københavnske vestegn vil blive euforiens højborg – og det er ikke bare de ikoniske højhuse, der skal væltes på de kanter.

HELE BRØNDBY Kommune og omegn vil eksplodere i jubel og indestængte følelser, der vil flyve afsted i sjette gear. Hvis det da ellers går, som de fleste forventer: Nemlig at Brøndby gentager triumfen fra 2005 og hjemtager både pokal- og DM-titlen.

OK, det er langtfra sikkert, at guldet bliver uddelt, før vi rammer sidste eller næstsidste spillerunde, men muligheden er til stede.

MEN ALTSÅ, KIG lige på de tre kampe, som Alexander Zorniger og co. skal igennem:

  •  I dag: FCK-Brøndby
  •  Torsdag: Silkeborg-Brøndby mødes i pokalfinalen.
  •  Mandag: Brøndby-FCM

Tre kampe med højspændte forventninger til Brøndby, men også tre kampe, der sætter hele truppen, træner og hele organisationen under et gigantisk pres. Nerver på højkant, så tæt på målstregen, skal det lykkes?

VIL DET GIVE GUMMIBEN? Næh, hvis Brøndby-spillerne har noget, så er det snarere stålstænger og iskolde hoveder.

Indtrykket er nemlig, at vi har at gøre med et hold, hvor den indre harmoni er stor og troen på egne evner formidabel.

Samtidig har Alexander Zorniger skabt en enhed, der i den grad er i stand til at fungere under pres. Bevist både mod FC København og FC Midtjylland i dette slutspil.

doc6zxdepgdov4mw5pfol8.jpg 

DET ER SAGT før, men tåler en gentagelse: Alexander Zornigers indtog i Superligaen har været majestætisk!

Få andre trænere – om nogen – har på så kort tid ændret så radikalt på spillestil, attitude og tilgang til fodbolden i en Superliga-klub, som tyske Alexander Zorniger har gjort det i Brøndby i sine snart to år på posten.

Han har groft sagt taget samtlige andre Superliga-hold med bukserne nede om anklerne med sin kompromisløse spillestil, som modstanderne stadig har svært ved at dæmme op for.

DET ER GANSKE enkelt imponerende – og ligesom det er tilfældet med hans kollega Jürgen Klopp i Liverpool, så ser det ud til, at spillerne elsker at spille for deres træner. Zorniger måske ikke helt så udadvendt, udtryksfuld og med lige så meget kog på følelserne som Liverpool-manageren, men Brøndby-træneren har truppen i sin hule hånd - og de løber gerne en ekstra meter for ham.

Står han med The Double, når regnskabet skal gøres op, vil han være blandt sværvægterne på listen over alle tiders Superliga-trænere.

Han er Zuper Zorniger!

doc6zvt46r0xkjlbki4df7.jpg

Brøndby og FCK-fan mødes: Derfor hader vi hinanden

I DAG GÆLDER det så et derby, hvor vi i den grad kan tillade os at have forventninger til en storslået forestilling.

Brøndby kværner løs og har ovenikøbet fået både Kamil Wilczek og Teemu Pukki til at præstere optimalt, mens FCK spiller det bedste fodbold, vi har set i denne sæson.

DET KAN KUN blive et brag af en kamp, hvor vi formentlig får en stribe af Superligaens mest seværdige spillere at se i form af Hany Mukhtar, Simon Tibbling og Besar Halimi fra Brøndby og Viktor Fischer og Rasmus Falk fra FCK.

Fem spillere, hvor man er garanteret fart, offensiv tilgang og masser af tricks.

Derbyet er selvfølgelig ekstra fedt, fordi det ikke bare er æren, der står på spil. Brøndby spiller for mesterskabet, FCK for tredjepladsen og direkte Europa League-adgang.

EGENTLIG ER det nu bare at læne sig tilbage og så ellers håbe på, at de få tosser blandt fansene, der bruger fodboldkampe som en kampplads, også holder sig i ro og nyder det måske allerbedste, Superligaen har at byde på.

PS: Til alle dem, der synes, at vi skriver for meget om Brøndby i medierne:

Slap af! Det er ganske enkelt den ultimative historie om Danmarks første og største fodbold-lokomotiv, der var meget tæt på at afgå ved fallit-døden, men som nu har rejst sig.

LIVE: Parken koger - Ståle med lille kanin

Wilczeks vilde forvandling: Træningskamp ændrede alt

Ny nedtur: Endnu en FCK-stjerne misser Brøndby-brag

Hele historien om Kvists store nedtur: Fra kaptajn til bænkevarmer

Se Kamil Wilczek trylle mod FCN:

32 kommentarer
Vis kommentarer