Annonce:
Annonce:

Fire store problemer: - Flovt og foruroligende

KOMMENTAR: Danmark leverede skræmmende svingende og rystende lavt niveau i Kasakhstan, og Hjulmand sidder tilbage med flere store problemer, mener Ekstra Bladets sportschef, Michel Wikkelsø Davidsen

Kasper Hjulmand må gruble over, hvordan han får det danske landshold tilbage på sporet. Foto: Claus Bonnerup
Kasper Hjulmand må gruble over, hvordan han får det danske landshold tilbage på sporet. Foto: Claus Bonnerup
Annonce:

DET VAR FLOVT og foruroligende, hvad det danske landshold leverede i Kasakhstan.

Et dansk landshold dekoreret med profiler fra klubber i verdens bedste ligaer viste skræmmende svingende - og til tider rystende lavt - niveau. Og det var altså mod et hold, der end ikke er blandt verdens 100 bedste.

Kasakhstan er et dårligt landshold helt objektivt set. Men søndag var Danmark værre - og så endte en 2-0-føring i et 3-2-nederlag.

RESULTATET ER om ikke ligegyldigt - så nok til at leve med, fordi Danmarks kvalifikationsgruppe er af så ringe kvalitet, som den er. Det er præstationen, vi skal bekymres over. Det gør jeg i hvert fald i den grad.

Jeg nævnte inden starten på denne første landsholdssamling efter VM-fadæsen i Qatar, at Kasper Hjulmand var under pres. Under pres for at skabe sit eget hold frem for at fintune og videreudvikle Åge Hareides power-fulde vinderhold, som han overtog i 2020.

Annonce:

Vi skulle bruge denne samling og de to kampe mod Finland og Kasakhstan til at finde ud af, hvordan Kasper Hjulmand vil bygge sit nye landshold.

Kasper Schmeichel ville have fokus og koncentration fra holdkammeraterne, da det hele kollapsede i Kasakhstan. Foto: Claus Bonnerup
Kasper Schmeichel ville have fokus og koncentration fra holdkammeraterne, da det hele kollapsede i Kasakhstan. Foto: Claus Bonnerup
 

LANDSTRÆNEREN VISTE en ændring i sin tilgang til udvælgelsen med ordene: 'Det er fodbolden, der bestemmer.' Hjulmand signalerede dermed, at spillere som Yussuf Poulsen, Thomas Delaney og Kasper Dolberg ikke skulle regne med at vinde en tæt duel om landsholdspladsen på baggrund af anciennitet.

Jeg tror, han vender tilbage til sin gamle tilgang, når vi ser næste landsholdsudtagelse. I hvert fald i Thomas Delaneys og Yussuf Poulsens tilfælde.

For landstræneren har ikke fået det, han havde håbet på med sit nye landshold. Langtfra. Den mentalitet, som Åge Hareide byggede op i sin tid, ser ud til at begynde at smuldre. Og Kasper Hjulmand ville da også hellere tale om netop mentalitet end taktik, da han efter kampen skulle beskrive kollapset i Kasakhstan.

DANMARK HAR på et halvt år udviklet sig til et skrøbeligt landshold. Hvad årsagen er til det, er svært at gennemskue.

Annonce:

Men der er ingen tvivl om, at Kasper Hjulmand foruden at kigge på fodboldkvaliteter også skal have et øje på personlighed, når han udtager sin næste bruttotrup.

Det bizarre i det hele er, at alt det, man ønskede og skreg efter, da Kasper Hjulmands landshold var bedst, var en kontinuerligt god angriber. Og han har, som den eneste, smadret døren ind til den største scene i skikkelse af Rasmus Højlund.

Det danske landshold blev sendt til tælling i Kasakhstan. Foto: Claus Bonnerup
Det danske landshold blev sendt til tælling i Kasakhstan. Foto: Claus Bonnerup
 

NU SIDDER JEG i stedet og kigger uroligt på alle mulige andre problemer:

At Joakim Mæhle er helt væk fra det niveau, der var definerende for den danske landsholdsstil i 2021.

At man ikke har den så vigtige udfordrende kantspiller, når finurlige Andreas Skov Olsen er væk.

At Mathias Jensen og Christian Nørgaard slet ikke kan levere den pondus og autoritet centralt, som vi har set fra Christian Eriksen og Thomas Delaney - apropos mentalitet.

At Danmark ikke kan tåle at undvære både Andreas Christensen og Joachim Andersen, når Victor Nelsson med sine øjensynlige mangler i både positionering og coolness, gør mere skade end gavn.

Annonce:

JO, DANMARK SKAL nok kvalificere sig til EM 2024 i Tyskland. Det er jeg ikke bekymret for. Jeg er bare bange for, om Kasper Hjulmand får brugt denne gave af en kvalifikationsgruppe til det, som reelt var den vigtigste opgave:

Der skal konstrueres et landshold, som ikke bare skal kunne køre Kasakhstan over på en knastør kunstgræsbane, men som kan give de danske fans den følelse, som svævede i sommerluften i 2021.

At Danmark kan vinde selv de største fodboldturneringer.

Den tidligere FCK-spiller Benjamin Verbic er i øjeblikket involveret i et stort penis-drama i Grækenland. Hør mere i 'Sladderligaen' herunder eller i din podcast-app

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: