'Farvel til Derby'

Kæmpeidioter. Ekstrabladet.dk’s fankommentator er godt og grundigt træt af den store gruppe fans, der spolerede det hele for alle de andre i gårsdagens derby – og af at Brøndbys sikkerhedsansvarlige igen demonstrerede, hvor store umuliusser, de er

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Jeg har været tæt på at beslutte, at det her var min sidste klumme. At der ingen grund er til at spilde tid på at skrive de her klummer, som skal være et indspark i debatten, der skal – om ikke bedre fans forhold – så i hvert fald være en stemme, der ellers ikke bliver hørt så meget, når man så ser scener som i går. Jeg har sovet på det og finder, at der nok stadig i fremtiden er nogle slag, der skal kæmpes.

Men det bliver næppe omkring fans rettigheder til kampene mellem Brøndby og FC København.

For det var vel det sidste derby med fans fra begge hold de næste mange år, vi var vidne til i går.

Se mere:

Se også: Galleri: Kaos efter pokalkampen

Til dem der ødelagde det:

Hvad i alverden tænker I på?

Der er lagt så meget arbejde – spandevis af timer – fra en lang række fans for at få derby tilbage med fans som tidligere. Ja, selv politiets taktik, der virkede perfekt inden kampen, virkede til at være identisk med det forslag Brøndbygruppen Alpha fremlagde. Ingen ballade, fordi adskillelsen virkede perfekt. Før kampen.

Se også:

Politiet måtte tvinge Brøndby-fans tilbage (Foto: Lars Poulsen) Brøndby - 29. nov. 2012 - kl. 08:48 'Et under at flere ikke bliver trampet ned'

Og så kvitterer man med det her. Ufatteligt – og verdens største selvmål.

Flere hundrede mand ned ad banen og fronte FCK-tribunen. Kasten med flag, lightere, mønter og hvad der ellers var ved hånden, der så kom hurtigt retur fra den del af FCK’s fans, der også gik hårdt til egne vagter, der kæmpede for at holde de to grupper adskilt, mens Brøndbys vagter nærmest havde givet op og ventede på, at politiet kom frem.

Og Brøndbys sikkerhedsapparat – eller hvad vi skal kalde det. Det har alle dage sejlet som en knækket katamaran, men nu må det være nok. Og at se Bakkendorft stå på 3+ og ligne en mand, der ikke anede, hvor han var, og gentage tidligere tiders ligegyldige halve fordømmelser var håbløst. Han burde have sagt op på stedet.

Se mere:

Breøndby indstiller billetsalget til efterårets sidste kampe. (Foto: Jens Dresling) DBU Pokalen - 29. nov. 2012 - kl. 12:23 Brøndby suspenderer billetsalg

Hvis der ikke skiftes dramatisk ud i sikkerhedstjenesten derude nu, så står verden ikke længere. Vi taler altså om en paniksituation, der kunne have kostet menneskeliv. Hvordan kan man tillade så mange mennesker at spadsere ind på banen til et derby. Og så rende ned og starte ballade, som en del af FCK’s fans desværre ikke holdt sig for fine til at svare igen på.

Sikkerhedssituationen på Brøndby Stadion håndteres på en måde, så de ansvarlige ikke burde kunne blive vagter i Gildhøjcentret.

Hvis ikke DBU tager hjemmebanerettigheden fra Brøndby i en række kampe, så kan man ligeså godt helt droppe sanktionssystemet.

Og det ville nok være smart af DBU at gøre et eller andet – med mindre da man ønsker, at Justitsminister Bødskov bestemmer, hvad sanktionen skal være. For jeg tror, vi er ved at være derhenne, hvor den i forbindelse med fodbold ind til videre fornuftigt lyttende og afventende justitsminister ikke kan lade stå til længere, hvis ikke fodboldmiljøet selv gør noget.

Se mere:

Det kan blive en dyr omgang for Brøndby (Foto: Jens Dresling) Brøndby - 29. nov. 2012 - kl. 10:33 Fanformand: Frygter tomme tribuner

Samtidig læser jeg på fanfora beretninger om, at Københavns Vestegns Politi spærrede udgangen, så FCK’s fans blev tvunget til at blive på tribunen fremfor at søge i sikkerhed under den, da man kom under angreb med lighere, mønter og andet fra banen. Hvorfor, kære politi?

Og da jeg så scenerne, hvor et menneskehav pludselig satte i bevægelse hen over banen for at komme væk fra balladen igen, løb det mig koldt ned ad ryggen, og billeder af Heysel og Hillsborough kom frem på min nethinde. Det er et mindre mirakel, at ingen kom alvorligt til skade – og det er i hvert fald hverken takket være den gruppe idioter, der startede det – eller Brøndbys sikkerhedsapparat.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen