'Stop så de vagter'

De fleste vagter på danske stadions er dygtige folk. Men der er en lille gruppe, der ødelægger det for de andre. En gruppe, der starter og eskalerer konflikter i stedet for at nedtrappe dem. Det skal der ryddes op i, mener ekstrabladet.dk’s fankommentator

De fleste vagter gør deres arbejde ordentligt (Arkivfoto: Valdemar Jørgensen/Polfoto)
De fleste vagter gør deres arbejde ordentligt (Arkivfoto: Valdemar Jørgensen/Polfoto)

Guderne skal vide, at der er idiotiske fodboldfans i det her land. Fans, der laver så dumme ting, at det gør det sværere for os andre at gå til fodbold.

Men der er desværre også enkelte ansatte på de danske stadions, der gør deres til, at tingene ikke altid ligefrem glider. Ja, der er endda enkelte der er direkte årsag til konflikter og problemer.

Langt de fleste vagter til danske fodboldkampe er fornuftige vagter, der bare gør deres arbejde – og gør det godt.

Se også:

Se også: FCK-fan: Gør nu noget Brøndby

Men der altså et problem enkelte steder, og det kunne jeg godt tænke mig, de berørte klubber tog fat om.

En ting er de chikaneagtige tilstande, jeg tidligere har skrevet om, hvor ingen fans har en chance for at vide, hvad de må have med på stadion af flag og bannere. Og de konstante flagforbud, jeg hører om.

Noget andet er, når vagter er alt for korporlige.

Jeg hører desværre stadig en del historier fra forskellige fans rundt om i landet. Det drejer sig om flere klubber, men pilen peger ofte desværre specielt i en retning – og har gjort det længe.

Vagtfirmaet Aros, der står for sikkerheden i Aarhus og Horsens har efterhånden så dårligt et navn i fankredse, at man for alvor burde overveje, om det er dem, man har lyst til er ens ansigt overfor fansene – ens gæster - på tribunerne.

Seneste sag handler om en fan, hvor vagterne fra firmaet tog så hårdt fat, at civilpoliti greb ind, fremgår det af flere forskellige fanfora.

Der er sågar en facebookside med snart 900 likes - hvis eneste formål er at få Aros ud af danske stadions.

Og ud over den seneste hændelse, så er der et helt bagkatalog af hændelser med det firma. Blandt andet vagten, der kastede ting ind i mængden af Brøndbyfans på Horsens Stadion - og ham, der skød med brandslukker mod dem til samme kamp.

Se mere:Den ene blev efterfølgende officielt fjernet fra fodbold. Men han stod så bare ugen efter i VIP-afdelingen på Århus stadion - der er sågar videomateriale, der beviser det.

Og så var der vagten, der blev anmeldt for vold

Og der har været meldinger om, at vagterne blev set iført sandhandsker – som man bruger til kampsport for at kunne slå hårdere uden at komme til skade I hænderne. Her blev det afsløret, at flere af vagterne håber, der bliver ballade til kampene.

Se også:

Brøndby - 15. apr. 2009 - kl. 17:12 Vagtfolk glæder sig til voldelige kampe


En gruppe fans forsøger at få AGF i tale. AGF indrømmer, at 'der er plads til forbedringer', men vil ikke have nyt selskab nu og her .

AGF har selv indrømmet, at der er 'plads til forbedringer'. Hvad med så at komme igang? De har tumlet rundt længe nok.

Igen – langt de fleste vagter er dygtige kompetente folk. Men de få, der virker konfliktoptrappende er skidte på mange måder.

Se mere:

Se også: Det komplet uduelige politi


Men det nytter altså ikke noget, at have folk på stadion i vagtveste, der optræder mere konfliktoptrappende end dæmpende. Det må være nok, at der er hooligans I civil, vi skal bøvle med. Det dur ikke, hvis de også optræder i uniform.

Til sidst vil jeg gerne give et eksempel på en god måde at drive vagtvirksomhed på og rose vagterne i Silkeborg for at vise fingerspidsfornemmelse, da Brøndby vandt i overtiden og glæden resulterede i, at fans kom ind på banen. En klar overtrædelse af reglementet, men man tog lige en dyb indånding og lod festen fortsætte i stedet for at lave et drama ud af det.

I øvrigt vil jeg gerne sige tak til Københavns Vestegns politi for tilsyndeladende at have fået ilt til hjernen og beslutte, at man ophæver alle restriktioner ved pokalderbyet I næste uge.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen