Annonce:
Annonce:

Fremragende, FCK – men også lidt irriterende!

Det bliver formentlig det mest suveræne mesterskab i Superligaens historie som FCK helt fortjent har rullet hjem, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Annonce:

DET VAR MÅSKE ikke lige Farum Park, der var tiltænkt som bagtæppe til FCK’s mesterskabstriumf, men på den anden side set: En halv times kørsel – og så var FCK-truppen parat til at feste i det København, som altså endnu engang huser det danske mesterhold i fodbold.

At FCK høvlede mesterskabet hjem i denne sæson, har været kendt længe og er nogenlunde lige så overraskende som DR’s genudsendelse af Matador…

Det kunne selv de fleste kommentatorer – inklusive undertegnede – fodboldfans, de øvrige spillere og ledere vist se allerede inden sæsonen blev sparket i gang.

Ja, alt andet end et mesterskab havde været en rendyrket katastrofe med den kæmpe kvalitetsforskel, der har været til Superligaens øvrige hold - og ikke mindst det budget københavnerklubben operer med.

Annonce:

FC København har flået ligaen i stykker, smadret det nyindførte medaljeslutspil – i hvert fald når det handler om guldet – og i ordets bogstaveligste betydning været urørlige.

SÅ TILLYKKE MED det, FCK – sjældent har pokalen i Superligaens historie siddet mere sikkert i skabet.

Det er sagt før og kan muligvis tåle en gentagelse, men det er en temmelig sikker hånd, Ståle Solbakken har, når han bygger sine mandskaber op.

Spilkonceptet ligger fast og det gør valget af typer sådan set også. Det afviger han sjældent fra – og det har altså været en sikker formel på succes.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Nu skal nordmanden på den igen, da Ludwig Augustinsson smutter til Werder Bremen og Andreas Cornelius til Atalanta, mens både Mathias Zanka Jørgensen, Erik Johansson, Federico Santandér, Youssef Toutouh og Peter Ankersen har været kædet sammen med udlandsophold.

Annonce:

DE FÅR IKKE alle lov til at rejse, men nogle af dem gør, og den store bevågenhed på FCK’s spillere kommer naturligvis, fordi FC København også gjorde det strålende i både Champions League og Europa League.

Det bliver bemærket – også på trænerfronten, hvor Ståle Solbakken formentlig også får nogle følere. Han er trods alt ikke ansat på livstid i FC København…

Nå, der er selvfølgelig både gode og dårlige sider af sådan et mesterskab og de kunne listes nogenlunde sådan op. Lad os starte med det positive:

  • At være så suveræne giver de andre en overligger, der er ufattelig høj, og både Brøndby og FC Midtjylland har noget at måle sig på, hvis de vil være med, hvor det er sjovt. Det burde alt andet lige få løftet konkurrenterne – hvis de da ikke er helt desillusioneret.
  • Danmark sender det klart stærkeste mandskab i Champions League-kvalifikationen og oven i købet et mandskab, hvor rutinen i at klare den slags kampe er temmelig stor.
  • Alle der holder med FCK, fik selvfølgelig både pokal og håneret. Den bedste fanpleje er nu engang sølvtøj...

Artiklen fortsætter under billedet.

Der har været masser at juble over for de hvidblusede FCK'ere i denne sæson. Foto: Lars Poulsen
Der har været masser at juble over for de hvidblusede FCK'ere i denne sæson. Foto: Lars Poulsen
 

MEN DER ER selvfølgelig også et par såkaldte downsides ved, at vi igen kan kåre FCK som mestre:

  • En forudsigelig og kedelig liga, hvor magtdemonstrationen ganske enkelt har været for voldsom – og hvor vi skrev 2016, da der sidst var spænding i denne sæson.
  • Det var bare endnu en dag på kontoret for FCK, hvor spillerne selvfølgelig glæder sig mere til de europæiske græstæpper end rugbrødsarbejdet i Superligaen. Selvfølgelig jublede de, det bedste de har lært, men et mesterskab er bare det forventelige for FCK’erne.
  • At være så suveræne kan også føre til, at våbnene bliver mindre skarpe, fordi man ikke bliver matchet nok i det daglige. Den bekymring har FCK dog fornemt fået udslettet i år, hvor man har leveret over hele linjen.

VIDERE – OG DET til næste sæson. Kan FCK trues, eller står vi over en Celtic-æra i dansk fodbold, hvor det kun er mesterskabsdatoen, der er spændende, og ikke hvilket hold vi skal fejre?

Annonce:

Tjae, måske, men måske er det netop i næste sæson, at FCK kan rystes. Hvis afgangen bliver for stor hos københavnerne, hvor rigtig mange gerne vil prøve sig af udlandet, og afløserne ikke står snorlige, så kan Brøndby måske være en udfordrer. Det har Ekstra Bladets Stig Tøfting skrevet om her.

Med den nye kontrakt til playmaker Hany Mukhtar og en ny selvbevidsthed under Alexander Zornigers hårde hånd, så er det i hvert fald et anderledes og mere konkurrencedygtigt Brøndby, vi oplever. Et par gode forstærkninger i sommerpausen og en Frederik Rønnow, der bliver hjemme, så måske...

Men hånden på hjertet: Det ligner endnu en genudsendelse næste år!

De seneste ti års Superliga-vindere:

FC København har længe haft kurs mod endnu en DM-titel, og fredag blev den endegyldigt sikret, da holdet spillede 1-1 ude mod FC Nordsjælland.

Dermed har FCK 16 point ned til den nærmeste forfølger Brøndby, der med fem kampe tilbage af sæsonen ikke længere kan nå at indhente FCK i tabellen.

Her er de seneste ti års Superliga-vindere:

2016/2017: FC København

2015/2016: FC København

2014/2015: FC Midtjylland

2013/2014: AaB

2012/2013: FC København

2011/2012: FC Nordsjælland

2010/2011: FC København

2009/2010: FC København

2008/2009: FC København

2007/2008: AaB

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: