Annonce:
Annonce:

Helt til rotterne: Derby-stunt skraber bunden

Klamt rottekast skæmmede desværre et derby, der ellers var fremragende reklame for Superligaen, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Annonce:

BRØNDBYS ENERGISKE, trofaste, højtråbende, nytænkende og entusiastiske har ofte sat standarden for fankultur i Danmark.

Det såkaldte topniveau har været bragende højt og ja, der har også været nogle absolutte bundskrabere fra Brøndby-folket gennem årene, men at de ligefrem kunne synke så dybt, at de nærmest slog hul i betonen på Brøndby Stadion, var der næppe mange, der havde set komme.

Men det gjorde de altså, da fire rotter blev kastet på banen. Formentlig efter Benjamin Verbic, men det er sådan set ligegyldigt. Det er noget forbandet svineri på flere planer, symbolikken er rædselsfuld og det hører ingen steder hjemme.

Nr. et til rottekast driver ikke meget respekt af sig.

Rotte.png 

Annonce:

AT MAN SÅ i sit stille sind kan undre sig over, hvem fanden, der tager på stadion med døde rotter i bagagen eller hvordan de døde dyr er tilvejebragt er denne sammenhæng ligegyldigt.

Handlingen var helt til rotterne! Og heldigvis tog sportsdirektør Troels Bech kraftigt afstand fra Superligaens klammeste affære i denne sæson.

OG DET ER selvfølgelig fuldstændig latterligt, at det tager fokus fra et derby, der ellers havde alt det man som fodboldelsker drømmer om. Ja, det var fremragende reklame for en Superliga vi ellers ofte er voldsomt kritiske overfor.

  • Der var kongestemning på Brøndby Stadion. Fra begge sider. Lækre tifo’er, masser af lyd og glædeligt, at den såkaldte billetsituation de to klubber i mellem også var blevet løst.
  • Intensiteten var høj, nærkampene sagde klask og der blev til tider spillet i et medrivende tempo, hvor de også være pænt store chancer til begge hold.
  • Sejrsviljen var stor og begge hold gik efter de tre point. Sådan skal det være – og det skabte også en seværdig kamp. Nå, ja – lidt flere mål havde pyntet, men det var et derby i den absolut fine ende.

MANGE HAVDE selvfølgelig talt om, at kampen var ligegyldig fordi både guld og sølv var afgjort, men det er en kortslutning. En kamp mellem FCK og Brøndby bliver forhåbentlig aldrig ligegyldig og når det er ligaens nr. et og to, der mødes, så skal sådan en kamp kunne give nogle svar.

For eksempel om Brøndby er kommet tættere på FCK?

Annonce:

Svaret er dog et overvejende nej. I perioder var Brøndby ganske vist det bedste hold og med Hany Muhktar som offensiv drivkraft, så var FCK under pres i flere omgange.

Så tegningen til noget bedre er der bestemt for de blå-gule, men fysisk bliver de mast i anden halvleg – og når man som FCK så har et suverænt luftmonster i Andreas Cornelius, der om nogen var arkitekten bag Benjamin Verbic' sejrsmål, så taber man sjældent fuldstændig grebet om sådan et derby.

61720980.jpg 

NU KAN VI SÅ for femte eller syvende gang i denne sæson kåre FCK som danske mestre, men det var ikke hovedfokus for Ståle Solbakken eller spillerne.

Det var helt åbenlyst, at få pillet Brøndby ned fra den hyldestpiedestal som klubben fra den københavnske vestegn – fortjent – var havnet på.

Fremgangen på Brøndbys hold efter Alexanders Zornigers indtog har været voldsom, markant og kærkommen, men tørsten efter lige at sætte det andet store københavnerhold på plads har været stor hos FCK’erne.

Nu fik de den skalp – endda på Brøndby Stadion – og det kan selv et par døde rotter trods alt ikke ændre ved.

Se Benjamin Verbic heade sejrsmålet hjem for FCK i derbyet mod Brøndby:

FCK ødelagde Brøndbys Mukhtar-fest

Brøndby-bombe: Køber Mukhtar fri

Watt dumper F1-talent - Se Kevins bedømmelse

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: