Annonce:
Annonce:

Mestre sat på plads i drengefinalen

Strandskolen fra den københavnske vestegn vandt fortjent pokalen i Aarhus

Annonce:

Med en håndfuld spillere fra sidste års vinderhold var Hunderupskolen fra Odense på forhånd favorit til at trække det længste strå i drengenes finale i Aarhus i Ekstra Bladets skoleturnering.

Man skulle også mene, at fynboerne bedst kunne håndtere nervepresset, nu hvor de ligesom havde prøvet det hele før. Sådan virkede det bare ikke. Strandskolen fra Karlslunde lagde frisk fra land og virkede på ingen måde kyst på forhånd. De grønklædte fra den københavnske vestegn pressede de synligt nervøse fynboer, og allerede inden for de første seks minutter kunne kampen reelt have været afgjort.

LÆS OGSÅ: Et brag af en pigefinale

Annonce:

Fem store chancer udløste dog kun et enkelt mål, endda et selvmål, og så vendte kampen pludselig. Fynboerne fik rystet presset af sig, og nu var det pludselig i den anden ende, at der blev åbnet en gavebod. En hurtig fynsk udligning rystede Strandskolens forsvar. Det gav yderligere et par muligheder, inden der igen blev lukket af.

Den gensidige respekt blev etableret, og efter de mange personlige fejl i begyndelsen af kampen forfaldt begge hold desværre til at spille med både livrem og seler. Resultatet var en masse lange bolde uden egentlig adresse, og det var ærlig talt ikke særlig kønt at se på.

Derfor bekom pausen alle vel. Den brugte Strandskolen bedst. I hvert fald var mere struktur på spillet efter pausen. Bolden blev hentet ned fra de højere luftlag og spillet langs jorden, hvor den gør bedst fyldest. Og så fik vi set, at der faktisk er meget bold i spillere som Jonas Abrahamsen og Lucas Petersen, som stod bag målet til 2-1.

LÆS OGSÅ: Finalerne minut for minut

Sidstnævnte er uomtvisteligt et stort talent, men han har det med at blive lige lovlig nonchalant i sit spil. Det vokser han forhåbentligt fra, og så har dansk fodbold endnu en central midtbanespiller med en stor fremtid foran sig.

Annonce:

Strandskolens sejr var fortjent i en finale som aldrig blev det helt store sus, men som trods alt på baggrund af anden halvleg fik vist, at de unge mennesker godt kan spille fodbold. Og det er sådan set også meningen med turneringen, der har været afviklet siden 1961, og som har udklækket et hav af spillere til det danske landshold.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: