Klasseforskel: Derfor har Bayern overtaget tronen

Barcelona blev ydmyget i egen hule af Europas nye magthavere

Tyskerne er på alle måder ovenpå i europæisk fodbold. Tronskiftet er en realitet. (Foto: AP)
Tyskerne er på alle måder ovenpå i europæisk fodbold. Tronskiftet er en realitet. (Foto: AP)

Klasseforskel. Så enkelt kan det siges. En regulær ydmygelse, er den naturlige tilføjelse. Selv uden at spille sæsonens bedste kamp havde Bayern München ikke problemer med at tage det sidste skridt mod den rent tyske finale i Champions League mod Dortmund.

Selvfølgelig var det en gave til tyskerne, at Barcelona stillede op uden Messi, og måske var det også grunden til, at det tyske superhold ikke for alvor rullede sig ud. Jeg har i hvert fald set dem bedre i år. Alligevel illustrerede kampen tydeligt forskellen på de to holds kvaliteter, og vi fik igen understreget, hvorfor det er, at de bedste tyske hold nu tager over i Europa efter Barcelona, der må abdicere efter en række flotte år på tronen.

Barcelona spiller flot fodbold i små rum, men det går meget på tværs og bagud. Bayern München kan også spille fodbold i små rum. Tag bare typer som den vidunderlige venstre back, Alaba, og krumtappen Bastian Schweinsteiger. De kan køre bolden rundt mellem tre modstandere på et frimærke. Men forskellen, er at tyskerne altid forsøger at spille bolden fremad. Og helst med fart.

Og når rummene ikke er til at spille småt, så veksles spillet til den lange bold frem mod de robuste typer i forreste linie. Den aflevering kan Alaba også slå, hvilket vi tydeligt så ved scoringen i begyndelsen af anden halvleg, hvor Robben endeligt lukkede al spænding ud af kampen. Man kunne kalde det opspil for Bayerns plan B.

Sådan en plan har Barcelona ikke. Det har dette forår for alvor vist. Spanierne har ikke en type som kraftværket Mandzukic, som ud over at være en bomstærk opspilsstation også er forreste forsvarsspiller. Sammen med evigtløbende Thomas Müller lod han aldrig de bagerste hos Barcelona få tid til at føre bolden frem.

Samtlige Bayerns spillere er ufatteligt løbevillige, og de havde både modet og lysten til at presse højt mod et Barcelona-hold, som blev mere og mere desillusioneret, efterhånden som kampen skred frem. De er ikke vant til at føle sig afmægtige og udstillet på Camp Nou, men det må have været følelsen i aften. Her fik en hel fodboldverden set, at tyskerne er de nye magthavere i europæisk fodbold, mens Barcelona nu må bruge tid på at bygge et nyt hold op.

Begge de spanske storhold får en travl sommer med mange udskiftninger. Sikkert også på trænerbænkene. Tyskerne derimod kan blot fortsætte med at lægge yderligere et lag på og således forfine det i forvejen flotte og hurtige angrebssspil.

Vi kan få en utrolig flot finale med Europas for tiden to bedste hold. Det kan der ikke indvendes noget i mod. Bayern har ikke tabt en kamp, siden Ruder Konge var Knægt, og Dortmund har i Champions League kun tabt til Real Madrid i går, og det kunne de tillade sig.

Raketfodbold spiller de tyske hold, når det går aller stærkest, og hvis de for alvor giver den gas på Wembley lørdag den 25. maj, så venter der os årets fodboldoplevelse. Bayern München er favorit. Anderledes kan det ikke være, når vi ser på dette forår, hvor de for længst har sikret sig det tyske mesterskab, har spillet sig i den tyske pokalfinale og nu også i Champions Leagues slutkamp.

Se også: Hold da fast: Historisk Barcelona-ydmygelse

Bayern har alle forudsætninger for at blive Europas herskere i de kommende år. Klubben er på alle måder stærkere funderet end Dortmund, og det vi har set i år er blot resultatet af et meget målrettet arbejde, som nu har bragt holdet i den anden Champions League-finale i træk. Det er absolut ingen tilfældighed.

Allerede nu ved vi, at Götze kommer til fra Dortmund i den nye sæson, hvor Guardiola overtager trænersædet efter Jupp Heynckes. Guardiola har fået stillet i udsigt, at der er penge til yderligere indkøb.

I aften ydmygede Bayern så Guardiolas tidligere hold på Camp Nou. Hvis det er meningen, at tyskerne skal blive endnu bedre i næste sæson, så bliver det jo helt uhyggeligt.

0 kommentarer
Vis kommentarer