Vi ødelægger det for os selv

En svag chanceudnyttelse og et alt for lavt tempo kostede point i Parken

- Vi har kun os selv at bebrejde, at vi nu hænger med en vis legemsdel i vandskorpen, skriver Jan Jensen i sin kommentar (Foto: Lars Poulsen)
- Vi har kun os selv at bebrejde, at vi nu hænger med en vis legemsdel i vandskorpen, skriver Jan Jensen i sin kommentar (Foto: Lars Poulsen)

Oven på den flotte præstation mod Tjekkiet, kom vi i den grad ned på jorden igen mod et slet ikke ueffent bulgarsk hold. Men vi har kun os selv at bebrejde, at vi nu hænger med en vis legemsdel i vandskorpen.

Igen blev det danske landshold ramt af den gamle dødssynd. Vi udnytter ikke vores muligheder, og på det her niveau får man sjældent et gratis ekstra forsøg. Det gjorde vi så alligevel i første halvleg, hvor en flink bulgarer spillede Christian Eriksen helt fri i feltet.

Desværre demonstrerede samme Eriksen sin kroniske svaghed på landsholdet. Han an ikke få den ind i nettet. En scoring på det tidspunkt havde ellers været kronen på værket i en første halvleg, hvor vi sad på det hele dog uden at bulgarerne virkede decideret skræmte. Men vi havde godt styr på spillet mod en modstander der som forventet stod lavt og overlod initiativet til Danmark.

Læs også:

Se også: Skuffet Olsen: Vi skulle have vundet

Nydeligt så det da også ud i lange perioder. Bolden blev spillet pænt rundt, men tempoet var ikke højt nok til for alvor at bringe Bulgarien i ubalance. Bolden blev spillet for meget på tværs og for lidt fremad og nogle dumme og unødvendige boldtab var ogå med til at sænke spillet.

Bulgarerne havde udset sig Simon Poulsen som vores svage led og forsøge i første del af kampen at føre deres sporadiske kontrastød igennem vores venstre forsvarsside..

Bortset fraforæringen til Eriksen kom vores største muligheder efter hjørnespark. To gange var Nikolai Stokholm tæt på at score efter velindstuderede hjørnespark sendt ind over af Christian Eriksen.

Læs også:

Se også: Ned på jorden: Dansk rodebutik kostede point

Vi fik ikke det forbandede mål i første halvleg, og derfor satte vi os selv under et voldsomt pres og begyndende stress. Bulgarerne brugte pausen til at finde ud af, at de vist roligt kunne investere noget mere, for så skræmmende var vi heller ikke.

Og de tog os på sengen i anden halvleg. Deres kontrastød blev ført hurtigere frem og med flere folk. Og de fangede os i ubalance efter et dansk boldtab hvor en ikke særlig heldig Dennis Rommedahl var involveret. I modsatte side holdt Simon Poulsen ikke fast i sin mand, der kunne score midt for mål. Et klassisk smukt stød, som bulgarerne flere gange var ved at gentage.

Vi fik aldrig på samme måde sat os på spillet i anden halvleg. Det blev febrilsk og nervebetonet, men heldigvis brugte Andreas Cornelius sin fysiske styrke i feltet, og han fremtvang det straffespark, som trods alt holder en smule liv i vores VM-drømme, men vejen til Rio er absolut ikke blevet lettere efter i aften.

Læs også:

Se også: Super Mario slog til igen

Vi har nu smidt ni point i fem kampe og både Italien og Bulgarien er foran os. Med andre ord skal vi have hjælp af andre nationer, hvis vi minimum skal tage den andenplads, der giver playoffkampe om en billet til Brasilien.

Det er en skidt situation, men vi har kun os selv at takke for det. Vi scorer for lidt. Vi udnytter ikke de chancer, vi trods alt til spiller os til.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere