CL-vinder bliver spansk eller tysk

Man skulle næsten tro, at det var aftalt spil, da der blev trukket lod til kvartfinalerne i Champions League

Messi som vi kender ham, og som vi også får ham at se mod PSG i kvartfinalen. (Foto: AP)
Messi som vi kender ham, og som vi også får ham at se mod PSG i kvartfinalen. (Foto: AP)

Giganterne fra Bayern München og Juventus tørner sammen i kvartfinalen i Champions League. Begge hold har kvalitet til at spille i finalen, men en skal ud allerede nu, for blandt de otte kvartfinalehold var der fem klare favoritter og tre hold, der kun hvis de trak hinanden kunne drømme om at nå videre til semifinalen. Det gjorde de ikke, og derfor må man sige, at Steve Mcmanaman, som trak kuglerne op ad bowlen i UEFAs hovedkvarter i Nyon i Schweiz, havde en usædvanlig heldig hånd.

Med andre ord får vi et brag af en kvartfinale, den mellem Bayern og Juventus, tre kvarfinaler med klare favoritter, og dermed to drømmesemifinaler som meget vel kan komme til at blive rent tysk-spanske opgør.

Da jeg stadig har Bayern München som favorit til at nå finalen må de nødvendigvis være spinkel favorit i opgøret mod Juventus. Det kræver dog, at tyskerne hæver niveauet væsentligt i forhold til opgøret mod Arsenal, som var lidt af en nedtur. Juventus havde en forholvis let vej til kvartfinalen med to sikre sejre over skotske Celtic. Italienerne har tidligere vundet Champions League to gange, og Torino-holdet er absolut ved at være tilbage ved tidligere tiders styrke. Men tyskerne har en bredere trup og mange spillere, der kan afgøre kampene. Bayern München går videre til semifinalen.

Opgøret mellem PSG og Barcelona tiltrækker sig også stor opmærksomhed. Begge klubber lever godt af millioner fra Qatar. Franskmændene er ligefrem ejet af Qatars kongefamilie, mens Barcelonas økonomi er kommet i smult vande på grund at et gigantisk sponsorat med først Qatar Foundation og fra den nye sæson med Qatar Airways.

Der er nærmest tale om et famileopgør, men de nyrige parisere må i dette tilfælde nøjes med rollen som lillebror. I det første opgør i Paris må PSG spille uden den tidligere Barca-spiller, Zlatan Ibrahimovic, der der skal afsone den sidste af to karantænedage. Til gengæld er han med i Barcelona til returopgøret, og det giver kun kampen et ekstra krydderi. Afgørende indflydelse får han dog ikke. Barcelona går videre til semifinalen.

Malaga er den tredje klub med tråde til Qatar. Ejeren Sheik Abdullah Al-Thani er dog ikke lige så flink til at åbne pungen som mæcenerne i Barcelona og PSG. Inden sæsonen måtte Malaga sælge en række af klubbens profiler, og der har været så meget rod i økonomien, at Malaga er udelukket fra de europæiske turneringer i de kommende år.

På den baggrund er det imponerende, at klubben fra Solkysten er nået så langt, som tilfældet er. Klubbens dygtige træner Manuel Pellegrini har udført mirakler med en trup bestående af nærmest udtjente spillere på lejekontrakter og så helt unge talenter. Men nu går den ikke længere. Dortmund er en alt for stor mundfuld for Malaga, og tyskerne går i semifinalen.

Den sidste kvartfinale har en lige så klar favorit i Real Madrid, der trak en overkommelig modstander i tyrkiske Galatasaray, det nok er det svageste hold at de otte, der stadig er tilbage i turneringen. Hvis Real Madrid skal vinde noget stort i år skal det være Champions League, og det vil da også være et flot punktum at sætte for Mourinho, der skal videre til nye opgaver efter sommerferien.

Madrid ekspederede senest Manchester United ud og har nu øjnene stift rettet mod klubbens tiende Champions League titel. Mourinho kan således skrive historie, og det vil uden tvivl bekomme den karismatiske portugiser vel. Galatasaray er ikke noget kedeligt hold, men spanierne har bare en trup, som de færreste kam matche. Real Madrid går videre til semifinalen.

Går det som forventet bliver det to tyske og to spanske hold, som i sidste ende kommer til at afgøre årets Champions League. Kvartfinalerne afvikles i de to første uger i april, og der trækkes lod til semifinalerne fredag den 12. april. Hvis McManaman igen har en heldig hånd, så sørger han for to spansk-tyske semifinaler.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere