Superturnering: En and der måske bliver sand

Hoppede på den: The Times lancerede vanvidsturnering for verdens bedste hold – det hele var pure opsind

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo må vente lidt endnu på topfodbold i ørkensandet. (Foto: AP)
Lionel Messi og Cristiano Ronaldo må vente lidt endnu på topfodbold i ørkensandet. (Foto: AP)

En hel fodboldverden blev en kort overgang rystet, da den engelske avis, The Times i går over tre hele sider og med masser af detaljer kunne fortælle, at den stenrige ørkenstat, Qatar, fra 2015 vil stå i spidsen for Drømmenes Fodbold Liga, som skal bestå af 24 klubhold fra hele verden, herunder selvfølgelig de bedste hold fra Europa.

Turneringen skal afvikles om sommeren hvert andet år, og ud over Qatar skal kampene spilles i Bahrain, Saudi Arabien og de Forenede Arabiske Emirater. Blot for at stille op vil klubberne modtage mere end en halvanden milliard kroner. Alt efter temperament kan man sige, at det lyder skræmmende eller for godt til at være sandt.

Se også: Fransk avis: Vanvidsliga er vores fupnummer

Men nu var artiklerne i The Times altså skrevet af avisens førende fodboldekspert, Oliver Kay, som har et rigtigt godt navn i branchen.

Han navngav godt nok ikke eneste af sine kilder, men den slags er set før. Derfor kunne der sagtens være noget om sagen, som blev eksponeret voldsomt i den pæne avis og på hjemmesiden.

Kopierede logoet
Vi lever i en moderne tidsalder, hvor nyheder bliver sendt rundt på et splitsekund. Og på den anden side af kanalen sad redaktør Jerome Latta på det franske satiriske fodboldsite, Les Cashiers du Football, i går morges og undrede sig såre.

Drømmenes Fodbold Liga var noget, som han havde opfundet i sit eget hoved og skrevet en meget underholdende tekst om i weekenden. Nu kunne han se det meste af sit fantasiprojekt gengivet i The Times.

Selv det logo, han havde klippet og klistret sammen til turneringen, var genoptrykt i den engelske avis.

Galskaben stopper dog ikke her. The Times fastholder historien og meddelte i går nyhedsbureauet Reuters, at Oliver Kay har researchet sin historie meget længe. Selv sagde den skandaleanklagede journalist.

Se også: Vil smide milliarder efter ny vanvidsliga

– Jeg kan garantere 100 procent, 1000 procent, 175 millioner procent, at min historie ikke har noget at gøre med nogen internetavis eller nogen joke.

– Jeg ved, at min kilde er rigtig god, at informationerne er rigtig gode, og at der er mere at hente der, hvor historien kommer fra.

Nu er det sjældent, at myndighederne i Qatar vil sige noget som helst til aktuelle sager, men det skete helt usædvanligt i går, da Qatars Fodbold Forbund sendte en udtalelse til Reuters. Den var ikke til at misforstå:

- Vi kan kategorisk afvise, at vi skulle være involveret i et sådant projekt, og vi har heller ikke hørt nogen foreslå et sådant koncept for en fodboldturnering.

Købte sig til VM
Avisen i London er ligeglad.

Den holder stædigt fast i sin historie om en turnering, som altså yderligere skulle forgylde klubber som Manchester City, Arsenal, Manchester United, Chelsea, Barcelona, Real Madrid, Juventus, PSG, Bayern München og de bedste hold fra de øvrige kontinenter.

Turneringen skulle spilles i 40 graders varme, men på airkonditionerede stadions.

Det lyder vanvittigt, men selv om historien bliver afvist alle steder, så kan den alligevel godt ende med at blive til noget under en eller anden form.

Hvem havde troet, at Qatar ville få VM i fodbold? Det fik de så.

Se også: Klubejer afviser salg af Arsenal

Eller rettere, det købte de sig til og er vært i 2022.

I det hele taget skal man passe på med at sige, at ting ikke kan lade sig gøre, når man taler om disse voldsomt rige Golfstater.

Qatar har fået VM i fodbold, i håndbold, i landsvejscykling og i svømning. Nabolandene afholder Formel 1 løb, og afvikler nogle af verdens mest prestigefyldte hestevæddeløb, golf- og tennisturneringer og hvad der ellers er muligt at trække til af store internationale sportsbegivenheder.

Måske er The Times blevet taget med bukserne nede, men det som er en avisand i dag, kan meget vel blive sand i morgen.

For hvem siger ikke, at den fantasifulde Jerome Latta på Les Cashiers du Football, helt uforvarende har givet sheikerne en ny idé?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere