Han er Bendtners afløser

5 ting jeg lærte om Superligaen: FCK's Cornelius er klar til Tjekkiet, Brøndby fik en livline, OB har mistet gnisten, Randers rykker mod medaljer og Esbjerg skal til at lave nogle mål

Cornelius er klar til landsholdet efter storkamp mod Silkeborg. (Foto: Lars Poulsen)
Cornelius er klar til landsholdet efter storkamp mod Silkeborg. (Foto: Lars Poulsen)

1: Cornelius er klar til Tjekkiet

Superligaens topscorer, FC Københavns Andreas Cornelius, fik lige vist, at han er mere end klar til at spille rollen som Bendtners afløser på landsholdet. Sammen med ligaens måske bedste spiller, Nicolai Jørgensen, gjorde Cornelius i perioder som det passede ham mod Silkeborg, og de to ungersvinde fik sendt et klart signal til landstræner Morten Olsen, der i morgen udtager sit landshold til de to hamrende vigtige VM-kampe mod Tjekkiet og Bulgarien.

Men FC København er andet og mere end de to unge fyre. Lars Jacobsen er også selvskreven til landsholdet. Den mand spiller bare ikke nogen dårlige kampe, og skulle Morten Olsen komme i nød, så ville ingen kunne rynke på næsen, hvis Kris Stadsgaard og hjemvendte Daniel Jensen fik et par af de yderste pladser i landsholdstruppen. Daniel Jensen er ikke helt der, hvor han var, da han var bedst. Men han nærmer sig, og han fylder altså mere på midtbanen end de fleste. Og så kan han spille bold.

2: Brøndby fik en livline

Brøndbys overraskende klare sejr i frostboksen i Aarhus har selvfølgelig tændt optimismens bål på Vestegnen. Men det er nok for tidligt at begynde at tale om medaljer. Spøg til side. Brøndby er stadig agterlanterne, men holdet har en klar matchvindertype i Simon Makienok, og heldigvis var han i løbet af ugen kommet i så god form, at Auri Skarbalius fandt det forsvarligt at lade ham starte inde.

Makienok indeholder også landsholdspotentiale, men i forhold til Jørgensen og Cornelius fra FC København, mangler han stadig nogle tekniske færdigheder, og derfor bliver veteranen Dennis Rommedahl nok den eneste Brøndby-spiller i den landsholdstrup, der udtages i morgen. Midt i Brøndbys overvelseskamp er der blevet satset på en række af klubbens helt unge spillere, og det er svært ikke at blive imponeret over, hvor hurtigt den kun 18-årige Frederik Holst har bidt sig fast på holdet. I går gjorde han det fremragende på midtbanen. Holst har spillet på samtlige ungdomslandshold, og en dag kommer han også på det rigtige landshold.

Læs også:

Se også: Ekspert om Brøndby: Imponerende flot - men også farligt

3: OB har mistet gnisten

Fynboerne gik ind til dette forår med store forventninger om at tage sølvet og dermed muligheden for at kvalificere sig til Champions league. Den drøm er feset ud. OB har nu i tre kampe skrabet blot et point sammen, og det rækker som en skrædder i helvede. Bortset fra sæsonåbningen mod FC København har spillet også været langt under normal standard, og i går mod Horsens var det også galt med indstillingen.

Mentalt var fynboerne slet ikke med i første halvleg, og selv om det blev bedre efter pausen, var der aldrig for alvor bid i de stribede. Ved begge Horsens-scoringer var de fynske forsvarere totalt passive, og så vinder man i hvert fald ingen kampe. Jeg savner i den grad Rasmus Falk. Hans fravær gør OB til et ganske ordinært hold.

4: Randers rykker mod medaljer

Nok en smule overraskende er Randers det eneste hold fra forfølgergruppen, der også består af AGF, AaB og OB, som holder trit med FC Nordsjælland i kampen om den vigtige andenplads i Superligaen. Randers er uden tvivl det mest undervurderede hold i toppen af rækken, men det er faktisk fuldt fortjent, at holdet indtager tredjepladsen. Nu er kronjyderne begyndt at lukke af bagude, og mod Sønderjyske var der aldrig tvivl om sejren.

Forskellen på top og bund var således tydelig, og med Christian Keller som den helt store dirigent er der både ro og sejrssikker udstråling over Randers. I løbet af vinterpausen har lange Brock-Madsen fået lagt de bambiagtige bevægelser på hylden, så han nu fremstår som en fysisk stærk og meget beslutsom afslutter. Når hans angrebsmakker Ronnie Schwartz også for alvor kommer i omdrejninger, så ligner det en duo, der godt score sig til medaljer.

5: Esbjerg skal til at lave nogle mål

Med 20 scoringer er Esbjerg det hold i Superligaen, der har lavet færrest mål. Når de alligevel er over nedrykningsstregen, skyldes det et stærkt forsvar og en fremragende målmand i Lucas Hradecky. Igen mod AaB viste kan klassen, men der er selvfølgelig også andre på holdet med kvalitet. Jeg kan godt lide vestjydernes spillestil. Det går fremad for fulde gardiner, og der er hurtigløbere både på kanterne og helt fremme, hvor Jesper Lange og Martin Braithwaite huserede mod AaB. Blot uden at score.

Esbjerg er bedre end til at ligge og rode rundt i bunden, men holdet kommer ikke ud af den strid, hvis der ikke snart kommer gang i målscoringen. Holdet savner desværre den kliniske afslutter, og det kan gå hen og blive afgørende for, om Esbjerg forlænger opholdet i den bedste række med yderligere en sæson.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere