Derfor buldrer Bayern mod Wembley

I aften får vi et svar på, om Barcelona stadig har klassen til at være den anden part

Bayern dominerede totalt i London og ligner et hold, der rammer finalen i maj på Wembley. (Foto: AP)
Bayern dominerede totalt i London og ligner et hold, der rammer finalen i maj på Wembley. (Foto: AP)

Vi glæder os til at komme tilbage til London, lød det selvsikkert fra Bayern München-tilhængerne efter den overbevisende sejr over Arsenal i går aftes. På baggrund af udklasseringen af det engelske storhold og sæsonens øvrige resultater, er det da også svært at se, hvem der skulle kunne forhindre Bayern i at være den ene part, når der fløjtes op til Champions League-finalen lørdag den 25. maj på Wembley.

I øjeblikket er sydtyskerne i en klasse for sig selv, hvilket også tydeligt fremgår af resultaterne i Bundesligaen. Forspringet til Dortmund på andenpladsen er på 15 point, og efter 22 kampe har Bayern kun lukket syv mål ind. Det er jo helt vildt. Men sådan er det altså, og selv om Bayern er det hold alle i Tyskland helst vil slå, så lader det sig bare ikke gøre.

Vi så især i første halvleg mod Arsenal, hvor overbevisende tyskerne kan sætte sig på en kamp. Og det endda på udebane. Måske er boldbesiddelsen ikke lige så markant, som når Barcelona ruller sig ud, men Bayern tillod kun Arsenal at have bolden på områder af banen, hvor de ikke kunne gøre nogen skade. Det blev også illustreret af, at Arsenal overhovedet ikke havde en eneste afslutning på mål i første halvleg.

Men hvorfor er Bayern så overbevisende i disse år, hvor det allerede i sidste sæson blev til en finaleplads mod Chelsea i Champions League? Der er flere svar på det spørgsmål.

For det første er der masser af kontinuitet på holdet. I Bayern smider man hverken halve eller hele hold på porten, fordi det går dårligt i en enkelt sæson. I stedet bliver der bygget op og lagt på. Verdensklassespillere som Lahm, Ribéry, Van Buyten, Müller, Schweinsteiger og Kroos har alle været i klubben i rigtig mange år. Mange tilbage fra 2006 og enkelte helt fra år 2000. Det giver ro og en utrolig vigtig automatik i spillet. Der er erfaring at trække på, hvis spillet i perioder ikke rigtig kører.

For det andet er Bayern blevet en så økonomisk stærk klub, at den kan matche de største engelske klubber og købe ind fra de øverste hylder. Og jeg skal da lige love for, at de indkøb, der blev foretaget i sommer, har været en gevinst. Bayern er i dag et endnu bedre hold, end det der hjemme i München spillede Champions League-finale sidste år mod Chelsea. Efter den finale hentede tyskerne en ny mand til hver af de tre kæder. Og med den faste stamme der er, er det let at integrere nye spillere, og indkøbene har løftet holdet.

I midterforsvaret er brasilianeren Dante trådt til, og han er en mand, der kommer i vejen for utroligt mange bolde. Og som næsten alle brasilianere kan han også spille fodbold. På den centrale midtbane optræder Javi Martinez, hentet i Bilbao, allerede som havde han været med altid. Han løber ikke mere end de fleste, men hans placeringsevne er fænomenal, og så er han en mester i at flytte bolden hurtigt rundt. I aftes så det ofte ud som om, Arsenal var i undertal på banen. Så svært havde de ved at komme i vejen for Bayerns flotte pasningsspil.

Helt fremme bringer kroaten Mario Mandzukic allerede minder om Gerd Müller, der huserede på Bayerns guldhold i 70'erne. Mandzukic er god til at lægge bolden af og så hurtigt bringe sig i scoringsposition i feltet. Her går han glad ind i alle slagsmål. Der er ikke så meget fis med ham. Han er en fuldblods angriber, der higer efter at lave nogle mål. Alle er ikke lige kønne, heller ikke det mod Arsenal, men bolden kom ind over stregen, og det er jo det, der tæller i sidste ende.

Bayern har hele tiden været blandt mine favoritter til at blive den ene part i finalen på Wembley. Hvis lodtrækningem mager det rigtigt, ligner Barcelona lige så klart den anden finalist, men først skal i vi aften se, om Barcelona kan overføre den overlegne stil fra La Liga til Champions League, hvor AC Milan altid er en værdig modstander. Men italienerne mangler nok et år eller to og en ordentlig spand penge til et par indkøb, inden de igen kan true de bedste hold i Europa.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere