Vi er uhyggeligt gode

Man kniber sig i armen - vi var klasser bedre end Tunesien

Stor dansk sejr (Foto: Lars Poulsen)
Stor dansk sejr (Foto: Lars Poulsen)

Det er umuligt ikke at begynde at drømme om guld efter det danske landshold tørrede gulv med Tunesien og totalt udspillede nordafrikanerne efter noder. Vi fortsætter med at score mål på samlebånd, og i dag fik vi også forsvaret i gang.

Med den bredbringede skraldemand, Issam Tej i spidsen, forsøgte Tunesien ellers fra kampens start at kyse deres danske modstandere, men efter de første nervøse10 minutter viste det sig heldigvis at være en rigtig dårlige idé. Ulrik Wilbeks hold var godt forberedte på, at der ville blive gået til stålet, og jeg skal da love for, at det danske forsvar ikke stod tilbage, når der skulle deles håndmadder ud.

Centralt i forsvaret opererede den tilbagevendte jernmand, 37-årige Kasper Nielsen. Med ham som frontfigur var der i dag meget mere tempo og aggressivitet i de bagerste danske rækker. Der blev tacklet igennem, så kaffekopperne stod og hoppede hjemme i stuerne, og vi mødte de tunesiske skytter med voldsom fysisk kraft helt ude omkring tremeteren. Det kunne de ikke lide.

For os var det herligt at se på, og det klart forbedrede forsvarsspil var også med til at løfte Landin, så vi nu igen havde en målmand i verdensklasse. De mange redninger gav muligheder for kontraangreb, og det er blevet et af vores bedste våben ved dette VM, hvor vi kamp for kamp får flere og flere spillere kørt ind.

I dag var det Bo Spellerberg der endelig trådte i karakter. Da han kort inde i første halvleg afløste en nervøst spillende Rasmus Lauge, kom der tempo og finurligheder i et dansk angrebsspil, som tuneserne aldrig fik løst. I stedet trak de nogle tåbelige udvisninger, ikke mindst på vores fløje, som var gået fri, men som alligevel blev trukket i arme og ben. For det første er det direkte farligt, og for det andet kan det ikke give andet end en udvisning. Tåbeligt af tuneserne og heldigvis blev de da også straffet efter fortjeneste.

Vi var på alle planer et bedre hold en tuneserne, som ellers undervejs har slået Tyskland og spillet lige op med Frankrig. Men Ulrik Wilbek er en snu træner, og han havde læst nordafrikanerne godt og grundigt. Sejren var aldrig fare, og med den solide afklapsning har vi for alvor bragt os ind i gruppen af favoritter til at vinde VM. Selv uden en Mikkel Hansen i topform er vi angrebsmæssigt et uhyggeligt godt hold. Kører det ikke for Mikkel, så tager Markussen blot over, og vores fløje har gennem hele turneringen været usvigeligt sikre.

Her til aften fik vi også set, at Mads Mensah kan blive en vigtig joker længere fremme i turneringen. Mand mod mand er han svær at tumle, og han kan sagtens spille i perioder, hvor Kasper Søndergaard skal have en hvil på bænken. Bredden er vores styrke, og jeg har endnu ikke ved VM set et hold, der kan spille lige så mange esser ud, som vi kan. Og mod Tunesien fk vi også for alvor gang i det forsvar, som hidtil i turneringen har hængt en smule efter. Det lover rigtig godt, uanset om det bliver Ungern eller Polen vi kommer op i mod i kvartfinalen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen