Bjerregaard færdig: Brøndby er sat til salg

Foreningstanken er opgivet. Per Bjerregaard har tabt. Alle kan nu købe sig til indflydelse på Vestegnen

Det kan kun gå fremad (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)
Det kan kun gå fremad (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)

Det mest bemærkelsesværdige ved de dramatiske meldinger fra Brøndby er ikke det forventede underskud på mellem 245 og 250 millioner kroner. Det er heller ikke den kendsgerning, at Frank Buch-Andersen og hans slæng ikke har formået at samle de forventede 150 millioner kroner til at kunne overtage styringen af klubben.

Nej, den egentlige nyhed skal findes i det faktum, at Brøndby har besluttet at alle nuværende a- og b-aktier lægges sammen i en klasse. Det betyder, at foreningstanken er død. Per Bjerregaards magt er brudt. Brøndby Idræts Forening bliver nu i sandhed til Brøndby A/S.

Brøndby er med andre ord sat til salg på det rå kapitalmarked, og klubben kan på den måde nu sammenlignes med for eksempel FC København, hvor et par jyske kræmmere uden den store fodboldbaggrund købte aktiemajoriteten i klubben for et par år siden. I Brøndby er dørene nu slået op på vid gab, så både folk med hjerteblod, uldkræmmere, oliesheiker og russiske gasbaroner kan gøre deres indtog. Selvfølgelig kan der være en finte i det her udspil fra Brøndby. En finte vi ikke kender endnu. Men klubben har hårdt brug for penge. Det er et faktum. Og nye investorer kommer ikke med millioner uden at kræve indflydelse. Det må være slut med narrespillet.

Spørgsmålet er blot, hvor attraktivt det er at investere sine penge i Brøndby, hvor de senste års nedtur både har akkumuleret en kæmpe gæld og det ringeste spillermateriale i mands minde. Siden Laudrup-æraen i midten af det forrige årti er Brøndby kun gået fra skuffelse til skuffelse. Men omvendt kan man sige, at klubben er billigt til salg, og man skal trods alt ikke være blind for de værdier, der stadig omgiver Brøndby.

Klubben råder over et fremragende stadion, en fantastisk stor og trofast fanskare, en velvillig og hjælpsom kommune og en stor og engageret skare af frivillige ledere. Hvis folk af den rette støbning vælger at slå til, skulle det være mærkeligt, hvis ikke Brøndby igen kan blive en del af det gode selskab i den rigtige ende af Superligaen. For med aktieudligningen er Per Bjerregaard og hans kumpaners totale indflydelse slut. Med mindre de da selv køber sig til aktiemajoriteten. Men den slags penge råder de ikke over, for så var klubben aldrig endt der, hvor den er havnet i dag: Til salg for højestbydende.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen