Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Kunstgræs udvikler fodbolden

Spillet bliver smukkere og gavner ikke mindst pigerne

Messi havde overhovedet ingen problemer med at føre sig frem på Spartak Moskvas kunstgræsbane i går. To gange scorede han i opvisningen. (Foto: AP)
Messi havde overhovedet ingen problemer med at føre sig frem på Spartak Moskvas kunstgræsbane i går. To gange scorede han i opvisningen. (Foto: AP)

Da Barcelona spillede Spartak helt ud af Moskva i går i Champions League skete det på kunstgræs. FC Nordsjælland har hjemme i Farum omdannet deres eget stadion til Fort Kunstgræs. San Siro i Milano, hvor Danmark for nyligt spillede landskamp mod Italien, består delvist af kunstgræs, og da jeg tidligere i dag overværede to kredsfinaler i Ekstra Bladets skolefodboldturnering, foregik det på en kunstgræsbane i udkanten af Allerød i Nordsjælland.

Jeg er på mange områder en gammel fodboldromantiker, der mener, at fodbold skal foregå på naturgræs, så man også kan lave en dejlig, lang og vellykket glidende tackling. Det var min spidskompetance for 35 år siden. Men jeg er dog ikke så gammel, at jeg ikke også kan se fordelene ved nye tiltag. Og da kunstgræs er kommet for at blive, i dag ser vi allerede anden- og tredjegeneration af kunstgræs, hvor der også er blandet naturgræs i, så er det naturligt at se på nytteværdien.

Og der er mange fordele. Kunstgræsbanen i Allerød var også forsynet med et lysanlæg, og det betyder, at der nu kan spilles fodbold året rundt og døgnet rundt. Det er slut med en vintertræning, der foregår i gymnastiksale eller alene ved sur løbetræning ad bælgmørke stier. Nu kan der spilles bold hele tiden, og resultaterne er da også til at få øje på.

Tag nu bare pigernes kamp i dag mellem hjemmeholdet fra Skovvangskolen i Allerød og gæsterne fra Engelsborgskolen i Lyngby, som i øvrigt vandt den jævnbyrdige affære med 1-0. Jeg har set en del pigefinaler gennem de seneste år, og kvaliteten har med enkelte udsving været støt stigende. Men i kampen i dag var den første, jeg så afviklet på kunstgræs.

Og hvor kunne pigerne dog spille nydelig fodbold. Det var tydeligt, at de stolede på, at bolden ikke gjorde underlige ting på underlaget. Derfor turde de spille med førstegangsafleveringer og med flotte, flade stikninger indenom backerne. Selvfølgelig sad ikke alle førstegangsberøringer og tæmninger i al almindelighed lige i skabet, men teknisk var kredsfinalen, hvor vinderen kvalificerede sig til forårets kvartfinale, på et overraskende højt niveau.

Pigerne følte sig godt tilpas på banen, jeg følte mig underholdt og fik et indtryk af, hvor meget kunstgræsbanerne kan være med til at udvikle og forfine den tekniske del af fodboldspillet herhjemme. Det kan godt være, at vi aldrig kommer til at spille, som Barcelona gjorde det i går i Moskva, men mindre kan også gøre det. Så længe vi bare bevæger os i den rigtige retning og stadig udvikler fodboldspillet.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen