FCK spillede med håndbremsen trukket

Kommentar: FCK viste, at danske hold kan matche et hold fra Bundesligaen - men manglede skarphed

Andreas Cornelius og co. fik sjældent truet Stuttgart-målet. (Foto: Lars Poulsen)
Andreas Cornelius og co. fik sjældent truet Stuttgart-målet. (Foto: Lars Poulsen)

Sepp Piontek ville have sagt, at marginalerne ikke var med FC København, da de led et ærgerligt og lidt unødvendigt nederlag til Stuttgart i aftenens dramatiske kamp i Parken. Men måske skal en del af forklaringen også findes i, at FC Københavns udgangspunkt var en meget kontrolleret offensiv med håndbremsen hårdt trukket.

De københavnske værter var ikke gået på banen for blot at underholde, for de to der skulle stå for de kreative og charmerende indslag var placeret på bænken. Derfra kunne Bolanos og Nicolai Jørgensen se deres hold spille stort set uden fløje. I stedet var fire centrale midtbanespillere samlet på et meget lille og kompakt område.

Derfor blev den ganske intense kamp hurtigt til et fysisk slag om midtbanen, for Stuttgart brugte også mange kræfter på den del af den nyanlagte græsplæne. I øvrigt igen et tysk hold med en William Kvist i en meget central og styrende rolle.

Selvfølgelig ville begge hold gerne vinde, men ikke for enhver pris. De stramme taktiske oplæg blev holdt langt hen ad vejen, og der blev aldrig for alvor satset før end det var for sent.

Alligevel var det langt fra kedeligt. Sammen med de mange tyske fans skabte hjemmepublikummet en fremragende stemning i Parken, selv om vi godt kunne have undværet, at Stuttgart-fansene smed deres fyrværkeri ind på banen og at de danske fans absolut og ganske hårdhændet skulle give alle deres lightere til den tyske målmand, da nederlaget var en kendsgerning. det var ikke pænt. Men ellers var støtten fra tribunerne med til at give hele affæren det internationale præg, som den slags kampe skal have.

Læs også:

Se også: FCK led hæsligt nederlag

Efter pausen åbnede FCK's belgiske træner, Ariel Jacobs, lidt op for godteposen ved at tage en ikke altid lige heldig Christian Grindheim ud. Ind kom den længe savnede Nicolai Jørgensen, og så blev det hele straks lidt mere angrebsorienteret. Også selv om unge Jørgensen efter sin langes skadespause tydeligvis ikke er helt så skarp som tidligere på sæsonen

FC København fik heldigvis igen vist, at danske hold godt kan matche holdene fra Bundesligaen, som er blandt de bedste i Europa. Opløftende at se ovenpå FC Nordsjællands stadigt uforståelige sammenbrud i Italien i går.

De danske vicemestre havde deres chancer for at afgøre kampen til egen fordel. Andreas Cornelius bevæger sig rigtigt, og han placerer sig de rigtige steder, men for tiden mangler han den sidste skarphed. Han havde store muligheder i begge halvlege, men afslutningerne blev for slappe.

Hans modstykke i den anden ende, tyskernes topscorer, Vedad Ibisevic, var straks mere kynisk, da han fik lov til at stå alt for fri midt i det danske straffesparksfelt. Han havde tid og plads til uhindret at heade bolden ind og dermed lagde han grunden til tyskernes ikke særlig fortjente sejr. Men FC København har for tiden problemer med at score. Kun to mål i fire kampe fortæller sit eget tydelige sprog.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen