Defensive FCK fik hvad de kom efter

Kampen i Stuttgart var ikke god propaganda for moderne dansk fodbold

Ikke prangende, men point (Foto: AP/Daniel Kopatsch)
Ikke prangende, men point (Foto: AP/Daniel Kopatsch)

FC København fik, hvad de kom efter i Sydtyskland. Et vigtigt point, der samtidig gør, at Stuttgart er hægtet af i kampen om de to pladser, der giver videre avancement i turneringen. Men kønt var det altså ikke, og de danske vicemestre vandt ikke mange fodboldhjerter i aften.

Helt fra begyndelsen af kampen på det halvtomme stadion virkede det som om, at FC København bare mødte Stuttgart på det forkerte tidspunkt af året. FC København har mistet pusten efter en ellers god sæsonstart, og i de seneste kampe er spillet stivnet og blevet langsomt.

Omvendt er Stuttgart ved at samle sig efter en dårlig start på Bundesligaen, og tyskerne, med William Kvist som en klog dirigent, var stort set på alle parametre danskerne overlegne. Tempomæssigt, fysisk og teknisk.

Før kampen havde københavnernes træner, Ariel Jacobs, bedt om bedre boldkontrol og hurtigere spil end det vi så i den seneste europæiske udekamp i Bukarest. Det fik han bare ikke. Med et meget defensivt udgangspunkt, bygget op omkring to firemandskæder og med en fejlplaceret Claudemir liggende som hængende angriber bag en bleg og overraskende lidt bevægelig Santin, var spillet hakkende og stammende.

Opstillingen klæder ikke FC København, for den er skabt ud fra en tanke om at forsvare sig til et resultat i stedet for at spille sig til det. I 20 minutter stod gæsterne da også rigtig godt, men da tyskerne skruede op for tempoet, blev kæderne brudt. Bedre blev det heller ikke af, at FC København smed ufatteligt mange bolde væk. Frispark fra begge backer, Lars Jacobsen og Pierre Bengtsson, blev sendt ud over baglinien, og fra den centrale midtbane havde både Thomas Kristensen og Thomas Delaney i perioder meget svært ved at ramme en medspiller.

Den fanden-i-voldskhed der ellers har kendetegnet FC København i denne sæson, så vi ikke meget til i aften. En forklaring er selvfølgelig fraværet i startopstillingen af de to kometer, Nicolai Jørgensen, skadet, og Andreas Cornelius, sparet indtil 10 minutter før tid. Deres optimistiske og udfordrende spil var stærkt savnet. De offensive indslag måtte derfor komme fra duoen i højre side, Jacobsen og Bolanos. Det blev til et enkelt lynnedslag i første halvleg, men indlægget fra Jacobsen missede Santin totalt.

Se også: FCK og Stuttgart i drønkedelig remis

I de sidste 45 minutter handlede det kun om at få tiden til at gå. Resultatet var vigtigere end at vinde, for med Moldes nederlag i Bukarest har FC København nu alle muligheder for at komme videre fra gruppen og til de sjove kampe til foråret. Resultatet i aften kom i hus på baggrund af en solid og offervillig defensiv, en dommer der overså et klart tysk straffespark og en sikker Johan Wiland i det danske mål. Men festligt var det ikke at overvære.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen