FCK satsede og tabte terræn

Fem ting jeg lærte om Superligaen: Auri fik et pusterum, FCK's satser på flere heste, AGF leger med ilden, FCN er på vej og AaB er en henrivende overraskelse

Ariël Jacobs satsede mod Brøndby og tabte to vigtige point. (Foto: Anthon Unger)
Ariël Jacobs satsede mod Brøndby og tabte to vigtige point. (Foto: Anthon Unger)

1: Auri fik et pusterum

Ganske ofte i den sidste uges tid er ordene Auri og fyring indgået i samme sætning. Sådan vil det sikkert også være frem til bundgyseren på søndag mod Esbjerg. Men Brøndbys træner, Auri Skarbalius, fik trods alt et lille pusterum, da det højst overraskende blev til et enkelt point i lørdags mod FC København i Parken. For en gangs skyld var der sammenhold i rækkerne hos Brøndby gennem hele kampen, og selv om udgangspunktet endnu engang var en stærk defensiv, og ikke en spudlende offensiv, så lykkedes tingene bedre end længe.

Men stadig får Brøndby for lidt ud af sine landsholdsspillere. Det kan der rådes bod på, når Esbjerg kommer på besøg. Vestjyderne har vist spillemæssig fremgang de seneste kampe, men har haft svært ved at score. Det har Brøndby også. Spørgsmålet er, om pointet i Parken er med til at løsne op hos Børndby så Rommedahl og Krohn-Dehli endelig indfrier de forventninger, man med rette kan have til de to erfarne spillere. Lykkes det ikke, så bliver Auri igen placeret helt yderst på planken.

2: FCK satser på flere heste

Cheftræner Ariël Jacobs havde valgt at spare flere stamspillere til opgøret mod Brøndby. De to kreative typer, Bolanos og Oviedo sad over, så de har helt friske ben til den afsindigt vigtige Champions League-kvalifikationskamp i morgen mod Lille. jeg forstår godt trænerens disposition, men her satsede han altså og tabte to point i en kamp, som FC København skulle vinde for at holde forspringet til de nærmeste forfølgere. Nu er der hele tre hold med blot tre eller færre point op til ligaens førerhold, og det indikerer, at vi får en mere jævnbyrdig turnering i år.

Med hele syv danskere i startopstillingen i lørdags var FC København mere national end meget længe, og også det burde kunne lokke flere tilskuere i Parken. Kun godt 16.000 til et lokalopgøær mod Brøndby, viser at vi har at gøre med en regulær tilskuerkrise. Det burde gode præstationer af danskerne rette op på, og i hvert fald Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius er gode grunde til at gå til fodbold. Det er fremtidens stjerner.

3: AGF leger med ilden

Det jyske storhold har slet ikke fået den start på sæsonen, som jeg havde regnet med. Bortset fra de sidste 10 minutter mod FC Nordsjælland var det en tamt hjemmehold uden hverken lyst eller evner til at sætte sig på kampen. Der var da fine præstationer rent defensivt, og FC nordsjælland kom slet ikke til så mange åbne chancer som i tidligere kampe.

Men det er altså i den anden ende, at kampene skal vindes, og det har AGF meget svært ved for tiden. Blot en sejr i seks kampe plus to forsmædelige nederlag til en georgisk modstander i kvalifikationen til Europa League efterlader indtrykket af et hold i stor fare for at ende på en dumpeplads. Et nederlag på mandag mod Horsens vil isolere AGF blandt de fire nederste, og så er fanden for alvor løs i Laksegade.

4: FCN er på vej

Efter en lidt vaklende sæsonåbning er mestrene fra FC Nordsjælland ved at finde stilen og formen. Mod AGF var der spillemæssigt klasseforskel i 80 minutter, og den eneste bekymring var igen, at det kneb med målscoringen. Mellem de to felter kørte bolden rundt i mange mønstre og meget ofte med AGF'erne som hundene i et spil kegler. Men der manglede det sidste ryk og den sidste chanceskabende aflevering, før at det for alvor blev farligt.

Men nu forsvarede jyderne sig også dygtigt med to bastante kæder, som stod meget dybt. Dåseåbneren hedder i sådanne tilfælde skud fra distancen, og selv om der blev forsøgt flittigt, så var træfsikkerheden ikke i orden. Det er nok en god ide at øve den detalje, for FC Nordsjælland vil møde mange hold, der vil agere som aarhusianerne. I øvrigt var det godt at se, at Jores Okore rejste sig så hurtigt efter den mindre gode indsats i landskampen i onsdags i Odense. Kun i de sidste 10 minutter i Aarhus i går var optræk til en smule panik hos Okore og hans kumpaner i de bagerste rækker.

5: AaB er en henrivende overraskelse

Indtil videre er vi blevet forkælet med en række positive overraskelser i Superligaen. En af de helt store er unægteligt AaB, som med et minimalt budget og med mange unge spillere var spået en hård skæbne i bunden af rækken. Såden er det heldigvis ikke gået. Styret af de to erfarne herrer på midten, Rasmus Würtz og Thomas Augustinussen, har de unge spillere smidt forsigheden over bord og bare spillet der ud af.

Fanden i voldskheden har givet sig udslag i seværdig og underholdende fodbold, og ud over mange point har nordjydernes flotte efterår også kastet landsholdsudtagelser af sig. Nicklas Helenius og Lasse Nielsen fik debut mod Slovakiet, og Lukas Andersen og Kasper Kusk ligner også to spillere med potentiale til med tiden at spille landsholdsfodbold.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen