Danmark færdige efter uskønt roderi

Sverige er fortjent videre ved OL

Skidt (Foto: Jens Dresling)
Skidt (Foto: Jens Dresling)

Hvis vi skal være ærlige, og det skal der også være råd til, så har det danske landshold på intet tidspunkt ved OL vist spil, der berettiger til en plads i den olympiske finale. Så heller ikke i London fik vi brudt det kompleks, vi har med olympiske håndboldturneringer. I hvert fald når det handler om herrehåndbold.

Så farvel og tak efter endu en omgang roderi, hvor fejlene i det danske spil langt overgik de få øjeblikke at håndboldkunst. Meget hviler på Mikkel Hansen, men først knap 10 minutter inde i anden havleg vågnede han op, men vi fik aldrig for alvor sat os igennem, og vi kan ikke indvende noget mod den svenske sejr.

Det stod skrevet i manuskriptet til kvartfinalen mod Sverige, at det skulle blive en neglebider af rang. Og med to verdensklassemålmænd, der nægtede at overgive sig, stod det også hurtigt klart, at det ville blive en målfattig affære.

Men for pokker, det måtte jo ikke gå galt. På forhånd var vi favoritter mod Sverige, og fremme i semifinalen ventede Ungarn, som ikke sender bølger af frygt gennem håndbolddanmark. Men vi magtede ikke at besejre Sverige, som virkede mere klar til opgaven end det danske hold.

Jeg ved ikke, om de danske spillere lader sig distrahere at alt det andet hurlumhe,j, der foregår ved et OL. I hvert fald er de uhyggeligt langt fra at være til stede, når kampene i den olympiske håndboldturnering fløjtes i gang. Således også mod Sverige. Kun langlemmede Landin holdt os inde i en rædselsfuld første halvleg, hvor et ellers ikke særligt skræmmende svensk landshold fik lov til at score hele fem gange på kontraer efter svage danske afslutninger.

Bunden blev nået, da vi i to overtalsperioder ikke formåede at score overhovedet. Den store synder var såmænd verdens bedste håndboldspiller, Mikkel Hansen, der igennem det meste af kampen virkede helt ved siden af sig selv. Et par gode afleveringer i kontrafasen i første havleg og en lill håndfuld scoringer i anden var alt, hvad han bød ind med.

Men han fik heller ikke megen hælp af sine holdkammarater, der havde svært ved at spille ham fri af den svenske skygge, der gennem hele kampen lå tæt på ham.

Sverige er videre til semifinalen. Det kan vi ærgre os over. Men ufortjent er det ikke. Og så vil jeg længe undre mig over, hvorfor det danske landshold i en kvartfinale ved OL kunne optræde helt uden den sædvanlige udstråling og gejst. I perioder var det jo som at se en flok bedemænd på seminar.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen