Balotelli vandt vores fodboldhjerter

Italien fortjent i finalen efter EM's bedste kamp

Det bliver sværere og sværere ikke at holde af Balotelli.
Det bliver sværere og sværere ikke at holde af Balotelli.

Selv om Tyskland stillede med det måske bedste landshold siden 70'ere, var det ikke nok til at spille sig i EM-finalen på søndag. Dertil var Italien bare bedre forberedt, klogere taktisk og meget skarpere, da det gjaldt. Og så havde Italien den supermand, der afgjorde slutrundens hidtil bedste og mest intense kamp.

Vi havde set det tidligere ved EM-slutrunden. Tegnene på at den 21-årige italienske angriber, Mario Balotelli, var ved at indse, at fodbold er et holdspil, hvor alle yder deres bidrag. Mod Tyskland sled han for holdet, han fik endda krampe, og så sprang han samtidig ud som en af de enere, der løfter spillet op til at være andet end blot fodbold. Balotelli tog både sig selv og selve spillet alvorligt. Og så vandt han vores fodboldhjerter.

Hans andet mål var kunst. Ren verdensklasse. Og det var i alle detaljer. Nedtagningen, den retningsbetemte tæmning og afslutningen, hvor bolden skruede væk fra målmanden og endte helt oppe i krogen, var i alle facetter højdepunkter i en i forvejen herlig fodboldkamp.

Italiens træner, Cesare Claudio Prandelli, har bragt sit hold ind i den moderne fodboldverden. Italienerne spiller fodbold fremadrettet og forsøger at vinde kampene ved herligt, aggressivt og offentsivt fodbold. Ikke noget med at fedte sig til sejrene.

Jeg havde absolut ikke Italien blandt EM's favoritter, inden det gik løs i Polen og Ukraine, men jeg skal love for, at de har været turneringens store positive overraskelse. Som de eneste har Italien taget point fra de spanske favoritter, og udklasseringen af Tyskland, som indtil i aftes fremstod som turneringens stærkeste hold, gør ligefrem Italien favorit til at vinde finalen på søndag. Prandelli har i sandhed overgået sin kollega på den tyske bænk.

Tysklands træner, Joachim Löw, har ellers turneringen igennem vist stort mod i sine opstillinger og rask væk har han skiftet tre mand ud på det hold, der vandt den sidste kamp. Det er et brud på en af sportens mange uskrevne regler, men hvad faen, så længe holdet stadig vinder, så er der ingen, der brokker sig.

Men Löw greb altså forkert i taktik-posen, da han igen skiftede tre mand ud på det hold, der kørte Grækenland over i kvartfinalen. Nye mod Italien var Podolski, Mario Gomez og Kroos og især den sidste var en fejlinvestering . Kroos er ingen fløjspiller, og derfor trak han ind på midten, hvor han føler sig mere tilpas, men det kom til at betyde, at tyskerne stort set spillede uden en højrekant i hele første halvleg. Bredden i det tyske spil, som ellers har været en styrke gennem hele turneringen, var pludselig borte.

Den fadæse fangede Italien hurtigt og kørte derfor masser af angreb frem i den side, hvor tyskerne var meget tyndt besatte. Backen Boateng kom på overarbejde, og Cassano var ret ferm til at udfordre den lidt tunge tyske back. Uha hvor var Italien gode i den periode, og hvor var det dejligt at se, at Italien fortsatte med at angribe, efter at de kom foran 1-0. Igen var det Pirlo med Beatles-håret, der svang dirigentstokken. Han er fantastisk til at finde de frie rum, og hans afleveringer er altid til at arbejde videre med. I sandhed en af EM's store stjerner.

Italien er fortjent i finalen mod Spanien. De to hold spillede et tæt og fremragende opgør i den indledende gruppe, og som turneringen har udviklet sig, har Italien forbedret sig opgør for opgør. Men ingen har slået Spanien i en betydende slutrundekamp de sidste fire år, og Spanien kan skrive sig ind i historien som det første hold, der vinder to Europamesterskaber og tre slutrunder, EM, VM og EM i træk. Søndag aften bliver i sandhed en glohed affære.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.