Kommentar: Stærkt træk af FCK

Klubbens nye træner er hentet fra de øverste hylder

Det er en erfaren og succesrig træner, som FC København har hentet i Belgien. (Foto: AP)
Det er en erfaren og succesrig træner, som FC København har hentet i Belgien. (Foto: AP)

Med ansættelsen af den 58-årige, Ariël Jacobs, som ny cheftræner har FC København fået en betydeligt bedre start på denne sæson, end klubben fik i den foregående. Carsten V. Jensens dobbeltjobberi var halsløs gerning, som også kom til at koste klubben dyrt. Men en klog mand lærer som bekendt af sine fejltagelser, og noget tyder på, at det også er sket for Carsten V.

Nu er han tilbage i rollen som sportsdirektør, og kun sportsdirektør, og det job har han før haft held med at bestride. Det gik da meget godt, da Ståle Solbakken var cheftræner. Så var der lige fejlansættelsen af svenske Roland Nilsson som Ståles afløser. Svenskeren holdt dog kun en halv turnering, og det er værd at bide mærke i, at han blev fyret, selv om FC København på daværende tidspunkt første Superligaen suverænt. Men Nilsson passede ikke ind i klubben, og fodboldspillet var for kedeligt.

Jeg går stærkt ud fra, at Carsten V. denne gang har været grundigere i sit hjemmearbejde. Klubbens nye træner er ikke hentet fra de lavere hylder, så han har kostet en hel del penge, og så kommer han med bunker af succes i bagagen. Belgisk klubfodbold er hastigt på fremmarch på de europæiske ranglister, og FC København fik det selv af føle i Europa League, hvor Standard Liege viste sig at være en for stor mundfuld for løverne.

Ariël Jacobs er en erfaren herre, som gjorde Anderlecht til belgiske mestre i den forgangne sæson. Endda med stor afstand til de nærmeste forfølgere. Han har andre flotte resultater på sit CV, og den belgiske storklub ville da også gerne have fortsat samarbejdet. Men Jacobs havde valgt selv at gå, fordi han har fået voldsom kritik fra både fans og presse. Kritikken er gået på, at Anderlecht har spillet for defensivt. Det var altså ikke godt nok, at klubben kun tabte tre kampe og blev suveræne mestre. Spillet skal også være underholdende at se på.

Præcis de samme krav som vi fra sidelinien også stiller til et hold af FC Københavns format. Og vel også den stil der skal lægges for dagen, hvis publikum i stort omfang skal vende tilbage til Parken, hvor der i sidste sæson var alt for mange tomme sæder.

Derfor er jeg sikker på, at Carsten V. meget tydeligt har fortalt klubbens nye træner, hvordan klaveret skal spille, således at vi ikke bliver vidner til en ny Roland Nilsson-affære. Selvfølgelig har Carsten V. gjort sit arbejde ordentligt. Alene det at klubben er gået op i markedet for at hente en ny træner vidner om, at FC København mener det alvorligt. Hvilket kun kan glæde alle i dansk fodbold.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen