Fynsk oprejsning i Parken

50-året fejret med seværdig og jævnbyrdig drengefinale

Vinderne jubler i Parken. (Foto: Henrik Schou)
Vinderne jubler i Parken. (Foto: Henrik Schou)

Tak for en åbning på drengefinalen i Parken. Ellemarksskolen og Hunderupskolen søgte begge direkte mod målet, og det gav mindelser om gyseren i aftes i Madrid. Allerede i det første minut ramte Ellemark den ene opstander, og i det efterfølgende modangreb scorede de fynske drenge fra Hunderup føringsmålet.

Så var vi lige som i gang, og det fik da også sat liv i kludene hos de mere end 7000 tilskuere. Heldigvis blev begge hold ved med at søge scoringer, men de to forsvar tog sig gevaldigt sammen efter blunderne i kampens åbning. Derefter udviklede kampen sig til en taktisk affære, hvor meget af spillet blev afviklet på et lille område midt på banen.

Spillet blev så tæt, at en større flok duer slog sig ned i Ellermarkskolens højre forsvarside, og der kunne de gå op pikke i jorden i flere minutter uden at blive generet af forbipasserende fodboldspillere. Fløjspil var der ikke meget af.

Begivenhederne blev presset sammen, og alt foregik i meget små rum, hvor der dog blev serveret en række tekniske lækkerier. Blandt andet da Hunderups Alexander Hemmingsen nonchalant vippede bolden over en modstander og roligt fortsatte sit løb. Men der var også for mange passive afleveringer til siden eller bagud. Det var tydeligt, at de to hold havde fået stor respekt for hinanden efter den hæsblæsende start på kampen. Håndbremsen blev trukket af angst for at blotte sig.

Heldigvis blev det sat gang i festen igen i anden halvleg. Smukt var det ikke, da Amir Adel Al-Mansouri tacklede sig igennem fire mand, herunder målmanden, og øgede til 2-0. Men det var Amirs vilje til sejr der overvandt alle forhindringer. Ellemark gav dog ikke op. Lynhurtigt blev der reduceret, og så var der for alvor tænding på drengen. Nærkampene blev mere intense, der blev tacklet på kroppen, og der blev løbet efter alle muligheder.

Og det er, når kampene spidser til, at temperamenterne kommer i kog. Det gjorde de også i den intense finale, og udvisningen knap 10 minutter før tid til Ellemarks Ishak Berk afgjorde vel i virkeligheden kampen. I undertal var det svært at hente det tabte, og set over hele kampen var sejren til det fynske hold fortjent. Der skulle dog en fodparade på stregen til i de døende minutter for at afværge en straffesparkskonkurrence. Dramaet fortsatte til det sidste. Kampen var virkelig en finale værdig.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere