Udvid Superligaen ll

Læserne tager aldrig fejl: 16 hold i den bedste række

Allan Simonsen blev kåret som Europas bedste fodboldspiller. Han blev udviklet i Vejle. Lad nu en ny Simonsen få chancen i Superligaen. (Foto: Thomas Borberg)
Allan Simonsen blev kåret som Europas bedste fodboldspiller. Han blev udviklet i Vejle. Lad nu en ny Simonsen få chancen i Superligaen. (Foto: Thomas Borberg)

Ikke overraskende har vi på ekstrabladet.dk Danmarks mest fodboldkyndige læsere, og der kom da for alvor gang i en herlig og kvalificeret debat, da jeg her i går slog til lyd for, at Superligaen bør udvides til enten 14 eller 16 hold. Argumentet var ikke mindst, at langt flere af vores talenter skal have lov til at udfolde sig i den bedste række.

Groft sagt er Superligaen i dag for lige med for mange defensive hold, der gerne spiller 0-0 i stedet for at forsøge at vinde kampene. Risikoen for at rykke ned er alt for stor. I den snævre liga er der ikke noget midterfelt, hvor man bedre kan tage chancer og lade de unge spillere prøve talentet af, uden at det straks koster en tur under nedrykningsstregen.

Forslaget har høstet mere end 120 kommentarer, og jeg har også modtaget en række e-mails, hvor tonen gennemgående er den samme som hos langt hovedparten af indlæggene. I afstemningen, som vi også satte i gang i går, har mere end 8.000 stemt. Her er resultatet også klart. Nej til den lille liga med kun 12 hold og et øredøvende ja til en udvidet Superliga med 16 hold.

Blandt de mange kommentarer skriver Wayne R. at 16 hold vil give en fair turnering, hvor alle spiller ude og hjemme mod hinanden og ikke som i dag, hvor seks hold har fordel af at have to hjemmekampe og kun en udekamp.

Brian N. er begejstret for tanken om 16 hold, og han foreslår endvidere, at ud over at to hold skal rykke ud i som i dag, så skal nummer 14 spille playoff-kampe mod nummer tre i den næstbedste række. Den ide kan jeg sagtens tilslutte mig. Det bliver kampe på liv og død.

I går nævnte jeg muligheden for et slutspil, hvis udvidelsen kun blev med to hold, men den tanke huer ikke fodboldpublikummet. Mr K er klar i mælet. Intet slutspil. Det er for åndssvagt. Og så er den sag sat på plads. Men det betyder også, at en udvidelse til 14 hold ikke holder.

Med 14 hold og intet slutspil bliver der kun 26 kampe, og det er for lidt. Hvor i mod 16 hold giver 30 kampe, og det lever man fint med i andre lande. Her er der læsere, som forslår, at holdene skal spille flere pokalkampe, så det samlede antal matcher bliver som i dag. Også et udmærket forslag. Med mindre selvfølgelig at Superligaholdene ikke bliver slået ud af et serie 4-hold i første runde.

Ikke overraskende er der også modstand mod forslaget om en udvidelse. Få mener, det vil gå ud over kvaliteten, mens flere er bekymrede over, om der er økonomi til 16 hold. Blandt andre skriver Morten E., at der vil blive for få tv-penge til klubberne, hvis flere skal dele kagen.

Han har en pointe, men det må være muligt at forhandle en ny og bedre tv-aftale hjem, hvis ligaen udvides til 16 hold. I dag afvikler Superligaen 198 kampe. Med en udvidelse til 16 hold, der møder hinanden to gange kommer turneringen til at omfatte hele 240 opgør. De ekstra 42 kampe må også have en værdi for tv-stationerne.

Som nævnt har mere end 8.000 stemt, og det er mange flere end i de fleste meningsmålinger. Signalet er så klart, at det også må kunne høres i både Divisionsforeningen og hos DBU. De er hermed inviteret til at deltage i debatten, ligesom vi også gerne hører fra de enkelte klubber.

For dansk fodbolds skyld er den her sag for vigtig til at blive tiet ihjel. Der er brug for nytænkning, for nye impulser og for nye talenter. Især dem, der kan drible og lave mål. De får for sjældent chancen i dag, hvor der hellere spilles med en ekstra gardering i forsvaret af angst for at tabe alt på gulvet. I længden bliver det ret kedeligt, og det har tilskuerne læst. Jeg kan ikke mindes, hvornår der sidst har været udsolgt til en kamp i Superligaen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere