Håndboldens lallende amatører

Danmarks OL-seedning er en hån mod ånd og fairplay - Kronprinsen må bringes i spil

Ulrik Wilbek må føle sig godt snydt (Foto: AP)
Ulrik Wilbek må føle sig godt snydt (Foto: AP)

Formanden for det internationale håndboldforbund, IHF, ægypteren, Mustafa Hassan, er i sin egen indbildning så stor og mægtig, at han næsten ikke kan være i sin egen krop. Men nu bør nogen omkring ham trække ham ned til jorden og tale ham til fornuft. For det makværk tosserne i IHF har lavet i forbindelse med seedningen til OL til sommer i London skriger til himlen.

Danmark er niendeseedet blandt de 12 deltagende hold, og det selv om vi ankommer til den engelske hovedstad som viceverdensmestre og regerende Europamestre. Flottere kan det næsten ikke være. Alligevel er vi seedet efter Storbritannien, som aldrig har præsteret noget i håndbold, og som stadig render rundt og leder efter håndtaget i bolden.

Seedningen er en hån mod Danmark op de flotte resultater, som holdet har opnået de sidste mange år. Selvfølgelig kan man sige, at vi skal slå alle holdene alligevel, hvis vi skal være olympiske mestre, men så skulle der være fri lodtrækning og slet ingen regler for seedning. Når IHF alligevel holder fast i seedningssystemet, er det selvfølgelig ud fra en betragtning om, at de bedste hold helst ikke skal slå hinanden ud undervejs. Det kommer til at ske nu, hvis ikke denne fejltagelse bliver rettet med det samme.

Men jeg tvivler på om fornuften vil vinde til sidst. Seedningen er offentliggjort. Alle tænkende væsener kan se, det er en hån mod ånden i spillet og mod alle sportens fairplayregler. Danmark har gjort sig fortjent til en topseedning. Det har vi ikke fået. Hvilket betyder, at vi får en langt hårdere modstander i den indledende pulje, end vi ellers ville have fået. De 12 hold ved OL deles op i to puljer med seks i hver. De fire bedste går videre til kvartfinalerne, og her møder nummer et fra den ene pulje nummer fire fra den anden pulje. Nummer to møder nummer tre i modsatte pulje og vice versa. Vi får en hårdere vej, end vi ellers ville have fået. Fair er det ikke.

Det danske håndboldforbund har sendt et brev til IHF om det urimelige, der er sket. Måske hjælper det ikke. Så må vi bringe større kanoner i spil. Kronprins Frederik er medlem af den internationale olympiske komite. Han var også på Rådhuset, da vores håndboldhelte vendte hjem fra triumfen i Serbien. Han ved med andre ord, hvad det her handler om. Nu må han vise, at han ikke bare sidder til pynt. Nu skal der trækkes i nogle snore.

0 kommentarer
Vis kommentarer