Bendtner er uskarp i hovedet

Endnu en politisag er holdt skjult for offentligheden

Bendtner er skarpest uden for banen. (Foto: Henning Hjorth)
Bendtner er skarpest uden for banen. (Foto: Henning Hjorth)

Det er lige så sikkert som amen i kirken, at der hver måned dukker en sag op, hvor vores landsholdangriber Nicklas Bendtner har været i nærkontakt med politiet. Sådan var det i november, i december, i januar og nu igen i februar. Og igen er det en sag af ældre dato, som Bendtner, uskarp som han er i hovedet, har troet, han kunne holde skjult for offentligheden.

Han blev knaldet af politiet i en fartkontrol på en motorvej i det nordlige England den 10. december. I sin Porche kørte han 166 km/t, hvor der må køres 112 km/t. Fartovetrædelsen, som angiveligt er så slem, at den koster ham kørekortet, fandt i øvrigt sted blot fire dage efter, at han atter havde været i nærkontakt med politiet. Da blev han afhørt i sagen om hærværket mod en stribe biler i Newcastle.

Sidst Bendtner tog forsiderne, på grund af sine konfrontationer med politiet, var den 6. januar, hvor det kom frem, at han i september sidste år var blevet anholdt og smidt i detentionen efter et slagsmål med en jævnaldrende på et hotel ligeledes i Newcastle.

Den sag var særlig prekær, fordi den dukkede op efter Bendtner offentligt havde undskyldt sine mange eskapader. Han ansatte endda en personlig medierådgiver, Jesper Lynghus, der sammen med angriberen forfattede det lange skrift, hvor i Bendtner også sagde, at nu skulle det være slut med blamagerne. Han lovede ved samme lejlighed sin rådgiver, at der ikke lå andre sager og ventede. Det var i strid med sandheden. Hverken hotelslagsmålet eller fartovertrædelsen var nået videre til Jesper Lynghus.

Derfor er det naturligt at spørge, hvad der ellers venter af politisager? Efterhånden tror man det værste, for Bendtner siger et, men gør noget andet. Da Ekstra Bladet besøgte ham i Sunderland i oktober, sagde han, at han var klar til at blive en ansvarlig voksen, og at hans ungdom var forbi. Han havde fået et barn. Det forpligtede. Efterfølgende har han så tre gange været i nærkontakt med politiet, og han nåede også i december at føre sig dumsmart frem på et pizzeria i København, hvor han forlangte gratis pizza, fordi han er kendt. Særlig voksent var det ikke.

De mange sager fik i december landstræner Morten Olsen til at rykke ud med en løftet pegefinger til sin yndlingsangriber. Olsen sagde på TV2, at unge mennesker skal have lov til at dumme sig, men der kommer et punkt, hvor man siger, at nu er det nok.

Hvornår er det nok for landstræneren? Det er det lige præcis den dag, han finder en anden, der kan spille Bendtners plads på landsholdet. Det kan kun går for langsomt, for ellers ender det med, at Morten Olsen skal søge om udgangstilladelse for sin angriber.

Det er sagt uden at male fanden på væggen, men virkeligheden er, at Bendtner hele tiden bevæger sig på kanten. Der skal ikke meget til, før det for alvor går galt. Hans seneste kendte lovovertrædelse er isoleret set ikke så slem. Det sker hver dag på motorvejen, at der bliver trykket ekstra på gaspedalen. Men Bendtner har en episode i rygsækken, som burde betyde, at netop han holder igen med farten. I september 2009 totalsmadrede han sin Aston Marftin, da han torpederede et vejtræ med 160 kilometer i timen. Det var et mirakel, at han slap fra det uheld uden varige mén.

Bendtner ligner præcis en ung talentfuld fodboldspiller, som ikke får indfriet hverken sine egne ellers andres forventninger. Det sus, han ikke oplever på banen, søger han i stedet udenfor. Det er ikke bare farligt for hans karriere. Det er også livsfarligt.

0 kommentarer
Vis kommentarer