Dansk gavebod i 1. halvleg

For lidt tempo i skuffende 1. halvleg af landskampen mellem Danmark og Finland i Esbjerg

Det var ikke godt nok i 1. halvleg. (Foto: Lars Poulsen)
Det var ikke godt nok i 1. halvleg. (Foto: Lars Poulsen)

Morten Olsen satsede og tabte 1. halvleg. Det var ikke omkostningsfrit at skifte seks mand ud i forhold til den seneste kamp. Det gik ud over både sammenspil og indbyrdes forståelse. Desuden var tempoet helt ude af kampen. Og det var ellers koldt nok i Esbjerg til, at man skulle løbe sig til varmen.

Og hvordan klarede de seks nye sig i de første iskolde 45 minutter:

Anders Lindegaard rørte ikke bolden meget i begyndelsen af 1. halvleg, som danskerne fuldstændig kontrollerede. Han blev sammen med Okore solgt, da Krohn-Dehli spillede en finne fri. Havde i halvlegens afslutning en glimrende redning på et fladt skud.

Jores Okore havde kampens første chance efter knap 10 minutter. Sikke en springkraft den unge mand har. Desværre headede han lige på den finske målmand. Ellers var Okore meget i boldbesiddelse i kampens indledende fase. Vandt sin første hovedstødsduel og spillede sig ved jorden sikkert ud af egen zone. Finnerene dækkede i perioder af for Daniel Agger, så Okore blev tvunget til at føre bolden frem. Det rystede ham ikke. Forsøgte at redde kastanjerene ud af ilden, da finnerne scorede, men nåede for sent frem med sin tackling. Okore blev snøret af Teemu Pukki fra Schalke 04 flere gange i overtiden.

Martin Jørgensen er set hurtigere. Men han tænker fodbold og det kompenserer for den manglende fart. På landsholdet vil han være bedst i rollen som indskifteren, der skal kontrollere kampen hjem.

Michael Silberbauer gør sin pligt. Lukkede af i venstre side. Offensivt bidrog han ikke.

Daniel Wass solgte sin back, Lars Jacosen, der alt for ofte blev ladt alene med to mand. Frem ad banen var Wass heller ikke manden, der lignede en afløser for Dennnis Rommedahl.

Lasse Schøne afløste Christian Eriksen. Afløseren havde flere gode afleveringer, men der var for lidt bevægelse omkring ham, til at han for alvor kunne sætte de store scener op.

Læs også: