Rasmus - en ny verdensklasserytter

VM skudt i gang med flot dansk resultat på H.C. Andersens Boulevard

Rasmus Quaade giver altid alt, hvad han har i sig. Men han overlever hver gang. (Foto: Jens Dresling)
Rasmus Quaade giver altid alt, hvad han har i sig. Men han overlever hver gang. (Foto: Jens Dresling)

I et dybt fascinerende ridt gennem Københavns gader blev der i dag skrevet endnu et smukt kapitel i dansk cykelsports historie. Manden bag er den blot 21-årige Rødovredreng, Rasmus Quaade, der levede op til de tonstunge forventninger og sikrede Danmark en suveræn sølvmedalje kun overgået af det australske tempofænomen Luke Durbridge.

På forhånd har der været meget kritik af, at VM i cykelløb er placeret midt i hovedstaden, for det giver uro i trafikken og problemer for bilisterne. Men herregud. Det er kun en uge i et helt liv, og det er da fantastisk, at et lille land som vores kan være vært ved så stort et mesterskab. Og mon ikke de unges enkeltstart i et København i solskin har lukket munden på de sure kritikere. Hvor var dog dog et fantastisk flot arrangement, og så gør det heller ikke noget, at løbet også afslørede, at vi har en kommende verdensstjerne i den danske sølvinder.

Enkelstart er en modbydelig disciplin, hvor rytterne konstant kører lige til syregrænsen. Rasmus Quaade kørte de 35,2 kilometer gennem Københavns gader med en imponerende gennemsnitsfart på 48,7 kilometer i timen. At han trimlede af cyklen, umiddelbart efter at have passeret målstregen, var blot et bevis på, at han har evnen til at kvæle sig selv. Han er gjort af det stof, som skaber de store mestre.

For de danske VM-arrangører er Quaades podieplads en gave efter en turbolent opstartsuge, hvor først den danske VM-stjerne over dem alle, Matti Brechel, måtte melde afbud på grund af en skade, og hvor så endnu et es, Alex Rasmussen blev karantæneramt, fordi han ikke kunne finde ud af at meddele til UCI, hvor han opholdt sig. Det skal man, så dopingkontrollen kan komme på uanmeldt besøg.

Quaade har heldigvis givet os noget andet og sjovere at tale om. Det giver garanteret også de øvrige ryttere i den danske trup et løft, inden de selv skal ud at gøre sig på gaderne. Man kan vel sige, at med både Brechel og Rasmussen ude af løbet, kan vi kun komme fra baghjul og overraske. Men for pokker. Det er vel lige præcis det, cykelløb handler om.