Tak til Bayern

Jan Jensen tror på, at Bayern München kan blande sig i topstriden i Champions League i år. (Foto: AP/Fernando Bustamante)
Jan Jensen tror på, at Bayern München kan blande sig i topstriden i Champions League i år. (Foto: AP/Fernando Bustamante)

Hvor er det herligt at blive positivt overrasket. På forhånd havde de fleste fodboldkloge i Europa set Champions League som endnu en kappestrid mellem to spanske og tre engelske hold. Men heldigvis ser tyskerne ud til at blande sig i striden.

Og tak for det. Tyskerne er gale med fodbold. Der er fyldte stadioner, saft, kraft og tempo på grønsværen, men det har virket, som om de bedste tyske hold havde mistet et skridt eller to i forhold til Barcelona, Real Madrid, Chelsea og Manchester United.

Det billede blev der rykket på i første runde af årets Champions League. Barcelona trillede og trillede og lullede sig selv i søvn. Det kostede to point mod Milans gamle mænd. United reddede kun et point hjem på grund af en dansk feberredning.

De positive signaler kom fra tysk side. Arsenal var heldige med at få et point med hjem fra Dortmund, og i Spanien blev Villarreal sendt til bunds af Bayern München, som også i Bundesligaen har fået en formidabel start på sæsonen.

Ikke alene vandt Bayern 2-0 i Spanien. Sydtyskerne sad totalt på kampen. Tiden med bolden i egne rækker hed 57-43, og Bayern holdt stort set Villarreal fra chancer kampen igennem. Der var tale om en magtdemonstration, og set i det brede perspektiv gør det kun fodboldlivet sjovere for alle os andre.

Bayern og Villarreal er i en knaldhård pulje med Manchester City og Napoli. De to valgte at dele lige over i deres første møde i Manchester. En gave til Bayern, der som den helt store gulerod har, at finalen skal spilles på hjemmebanen i München.

Ja, jeg ved godt, at det kun var første runde, men tyskerne virker voldsomt determinerede, og truppen i år er godt skruet sammen med landsholdsspillere fra Tyskland, Brasilien, Belgien, Frankrig, Holland, Japan, Kroatien og Ukraine.

Den gamle mestertræner Jupp Heynckes er atter i spidsen for holdet, som har en fornuftig gennemsnitsalder på godt 25 år. Alligevel er der masser af rutine. I gennemsnit har spillerne tidligere været med i 19 kampe i Champions League, så de vælter ikke af benovelse, når de hører hymnen.

Tallene har jeg fra organisationen Eurofootplayers i Schweiz. Ud over statistiske oplysninger dækker og analyserer organisationen også samtlige kampe i de bedste ligaer i Europa.

På baggrund af de indsamlede data får vi deres bud på, hvem der tager guldet i de nationale ligaer og på vinderen af Champions League. Dog først når vi kommer til ottendedelsfinalerne. Sidste år ramte Eurofootplayers 12 af de sidste 15 slutkampe. Også at Barcelona ville vinde finalen over Manchester United.

Så langt er vi ikke endnu, men ser vi på, hvem der vinder de nationale mesterskaber, så siger analysen Bayern i Tyskland, Chelsea i England, Inter i Italien og Barcelona i Spanien.

Det kan meget vel også blive de fire hold, der når kvartfinalerne i Champions League sammen med Manchester United, Manchester City, Real Madrid og Dortmund.

Så tyskerne blander sig. På den gode måde.

Ikke alene vandt Bayern 2-0 i Spanien. Sydtyskerne sad totalt på kampen