Lyngby har spillet fallit

Fredningen af Kim Aabech vil ride klubben som en mare

Lyngby freder misæderen Aabech. (Foto: Claus Bonnerup)
Lyngby freder misæderen Aabech. (Foto: Claus Bonnerup)

Da Lyngby-profilen Kim Aabechs matchfixingsag blev kendt i begyndelsen af december sidste år, havde jeg det synspunkt, at forbrydelsen skulle straffes hårdt, men at Lyngby også havde et moralsk ansvar for at samle op på spilleren. Det var tydeligt for enhver, at Aabech var ude i alvorlige personlige vanskeligheder. Men det var før, jeg kendte dybden af sagen.

Den fulde sandhed fik vi først kendskab til den 27. januar, hvor det kom frem, at Aabech havde løjet for både Lyngby og for DBU. Han havde spillet for meget mere end først nævnt. Det var ikke en kupon til 500 kroner, men 13 kuponer for tilsammen 6500 kroner. I tre af væddemålene havde han spillet på, at hans egen klub ville tabe til FC København. Det var for egen vindings skyld, og selvfølgelig vidste han, at det var mod alle regler.

Handlinger af den karakter og i det omfang kan ikke undskyldes eller bortforklares. Løgn efter løgn gør kun sagen værre. Det kan ikke længere forsvares at beholde Kim Aabech i klubben. Han burde selvfølgelig fyres. Det har Lyngby af endnu ukendte årsager så valgt ikke at gøre.

Som det netop er blevet oplyst her så ekstrabladet.dk, har klubben besluttet at beholde synderen, men på en noget ringere kontrakt. Den kender vi ikke indholdet af, men det er også fuldstændig ligegyldigt.

De må være meget naive i Lyngby, hvis de tror, at beslutningen lægger låg på sagen. Det gør den ikke. Internt i klubben må mange nu sidde med en dårlig smag i munden. For der er åbenbart ingen grænser for, hvor meget man kan tillade sig at tilsmudse sin egen klub, uden at det får seriøse konsekvenser.

Kim Aabech har skadet Lyngby. Men det har de ansvarlige ledere med bestyrelsesformand, Torben Røsler, i spidsen så sandelig også. Det her er en total falliterklæring. Til skade for fodboldspillet, for klubben og for hele fodbolddanmark.

Det er tidligere blevet antydet, at klubbens ledelse ikke tør skille sig af med Aabech, fordi han angiveligt er blevet aflønnet med sorte penge. Hvis han fik silkesnoren ville han måske lade munden løbe, og så ville lederne i Lyngby også være færdige i dansk fodbold.

Den slags snak får kun yderligere vind i sejlene med den mærkværdige beslutning om at beholde misdæderen i klubben.

Hvis der overhovedet er nogen tilbage i Lyngby, som kan redde en smule af klubbens ry og rygte, så er det de øvrige spillere. De kan meddele, at de ikke vil spille sammen med Aabech, fordi de ikke kan være sikre på, om han er med eller imod dem. En sådan protest tror jeg, der vil være stor forståelse for.

0 kommentarer
Vis kommentarer