Landets bedste midtbane - og et elendigt forsvar

Heller ikke de blå-gule fra Vestegnen kan stoppe FC Københavns fodboldmaskine, skriver Ekstra Bladets sportskommentator

Brøndby har, vurderet ud fra navnene, formentlig Danmarks stærkeste midtbane. Men forsvaret sejler. (Foto: Lars Poulsen)
Brøndby har, vurderet ud fra navnene, formentlig Danmarks stærkeste midtbane. Men forsvaret sejler. (Foto: Lars Poulsen)

Normalt vil lokalderbyet i morgen mellem Brøndby og FC København være en af de kampe, som alle fodboldkendere ser frem til med spænding. Denne gang gruer jeg mere for, om alle de mentale og fodboldmæssige skavanker på Vestegnen endnu en gang bliver udstillet på grusomste vis. Hvis FC København for alvor skruer op for maskinkraften, så kan vi blive vidner til en decideret røvfuld.

Nogle vil kalde kampen for David mod Goliat, og det er præcis, hvad det er, når vi ser på stillingen. FC København er efter ni runder 16 point foran Brøndby, der blot har vundet to kampe. Bortset fra en enkelt uafgjort har FC København vundet rub og stub.

Det paradoksale er så, at Brøndby stiller med Danmarks bedste midtbane. Spiller for spiller er det uhyggeligt gode folk:

På venstrekanten Michael Krohn-Dehli, som også spiller pladsen på landsholdet.

Den næste i rækken er nigerianeren Ebenezer Ajilore, bedre kendt som Femi. Han er en af ligaens bedste bolderobrere og igangsættere.

Så kommer Mikkel Thygesen, et fysisk pragteksemplar, som samtidig er en af de mest målfarlige midtbanespillere. Han er en sjældenhed og en sand publikumshelt på grund af sit arbejdsraseri.

Endelig er der Dennis Rommedahl på højrekanten, en plads han også spiller på landsholdet. Danmarks hurtigste fodboldspiller og en eminent oplægger, hvilket vi senest så i pokalkampen i onsdags mod Helsingør.

Altså en ren stjerneparade på midten, men desværre for træner Henrik Jensen kan han ikke mønstre samme kvalitet i de to øvrige kæder. Angriberne scorer for lidt, og bagude lukkes der for mange mål ind. Forsvaret har bare ikke klasse til Superligaen. Der mangler både dynamik, udstråling og konsekvens. Brøndby kan ikke holde FC København fra at score. Det nægter jeg at tro. Så selv om Brøndby har den bedste midtbane, så kan hjemmeholdet i det lange løb ikke holde FC København væk.

Med rette er det blevet sagt, at mestrene ikke har sprudlet i denne sæson. Nej, men der er alligevel så meget kvalitet på holdet og på bænken, at FC København i dag er i en klasse for sig selv.

Ni udskiftninger i startopstillingen i pokalkampen mod Vestsjælland i onsdags skabte ingen slinger i valsen. Der bliver ikke scoret mod holdet for tiden, og selv har københavnerne ikke besvær med at lave de nødvendige mål.

Medmindre de særegne ejere i Parken går amok og sælger ud, så kan ingen forhindre løveklubben i at holde afstanden til konkurrenterne resten af dette årti. Næste år går FC København direkte ind i puljespillet i Champions League. Klubben er dermed sikret indtægter i 100 millioner klassen.

Det er 12. pladsen på UEFA’s rangliste, der automatisk sender de danske mestre i drømmeland. Vi pustes i nakken af Belgien, men selv om FC København nogle år må igennem kvalifikationskampe for at komme i puljespillet, så vil klubben stadig have så meget muskelkraft, at holdet vil kunne spille sig videre. I hvert fald fire ud af fem gange.

Som bekendt kiksede det i år. Alene af den grund, at der ikke blev købt en kvalificeret afløser for Jesper Grønkjær. Det var ham, der afgjorde de tætte kampe på internationalt niveau. Han var stærkt savnet mod Pilzen, og FC København har stadig ikke fået fyldt det hul ud. Alligevel er holdet mere end stærkt nok til at køre det danske mesterskab suverænt hjem. Det er vel kun et spørgsmål, om det skal være med 10, 20 eller 30 point ned til nummer to.

Det lyder kedeligt, men det er ikke deres skyld, at OB mangler kontinuitet og vilje, og at Brøndby ikke har penge til at købe nogle norske, svenske eller islandske landsholdsspillere til det vakkelvorne forsvar.

Netop OB, Brøndby og på sigt AGF var de klubber, som jeg havde håbet på kunne udfordre mesterholdet, men det bliver altså ikke i denne sæson.