Kommentar: Pragtfuld redningsaktion

Bundgys venter på mandag, Randers fik fortjent bronze, og Vestsjælland er nyt hold i Superligaen

Brøndby jublede. Det kunne de have gjort mange gange i sæsonen, hvis de havde spill som i aften. (Foto. Lars Poulsen)
Brøndby jublede. Det kunne de have gjort mange gange i sæsonen, hvis de havde spill som i aften. (Foto. Lars Poulsen)

Det er altid ærgerligt, når tvivlsomme kendelser er med til at afgøre vigtige kampe. Udvisningerne i både Brøndby og Haderslev var meget tynde, men desværre er det ikke første gang i sæsonen, at dommerne har bragt sig i fokus på den kedelige måde.

Når det er sagt, så skal der absolut ikke pilles ved Brøndbys sejr over sølvvinderne fra FC Nordsjælland. Allerede inden udvisningen af Nicolai Stokholm havde hjemmeholdet sat sig tungt på opgøret. Med et meget højt og aggressivt pres var det Brøndby, der ville mest. Og så var det, at jeg, sikkert som så mange andre, tænkte: Hvorfor har de dog ikke spillet på den måde hele sæsonen.

Se også: Boya bankede bronzen til Randers

For Brøndby spillede på ingen måde som et bundhold. Der var både flugt og fart over foretagendet og desuden mange flotte tekniske detaljer. Antipas kørte rundt med Jores Okore, der ikke lignede en mand, som er klar til det store udland i dette transfervindue. Tung og langsom så den danske landsholdsreserve ud i flere situationer, og som flere af sine holdkammarater var der meget frøkenfodbold over indsatsen.

FC Nordsjælland havde ikke noget at spille for. Udover stoltheden. Den fik ridser i lakken med indsatsen i dag. Nogen ville nok kalde det en pinlig udklassering. Vi har dog set det før. FC Nordsjællands bundniveau er lavt i denne sæson.

Men det ændrer intet ved Brøndbys flotte indsats. Hjemmeholdet skal have æren for, at det gik, som det gjorde foran et fantastisk veloplagt publikum. I aften lignede Brøndby ikke et hold, der hører til i den næstbedste række.

Se også: Horsens knust af rødt kort

Men der kan det stadig ende. Nu får vi et ægte nedrykningsdrama i Horsens på mandag. Brøndby har en halv matchbold, fordi de kan nøjes med uafgjort, men Horsens har vist i de seneste par kampe, at holdet nu igen kan ramme målet. Holdet blev svært svækket af udvisningen i Haderslev, og derfor har vi ikke det sande billede af, hvor Horsens egentlig står lige nu.

Vi får således en regulær nedrykningsfinale på mandag. Selv om Horsens blev reduceret til 10 mand allerede i første halvleg mod Sønderjyske, så var de med i kampen hele vejen. Opgøret på mandag har i mine øjne ingen klar favorit. Men jeg har en anelse om, at Brøndby vil opleve det som om, de spillede på hjemmebane. Tusinder fra vestegnen er på vej mod den østjyske by som på alle måder vil opleve en elektrisk spænding.

Se også: Brøndby over stregen - knuste FCN

Nedrykningen er således stadig et åbent spørgsmål, men andet faldt på plads i aften. Randers sikrede sig fortjent bronzen efter en sejr over de udbrændte løver fra FC København, som fortsætter med at skuffe. FC Vestsjælland fra Slagelse bliver sammen med Viborg de nye hold i Superligaen. Og hvad skal man så mene om det? Tja, det er jo ikke mastodonter i danske fodbold, men fornyelse er altid spændende. Nede i Slagelser har de en mæcen i Kurt Andersen, som måske vil smide nogle millioner på bordet til indkøb, som vil gøre Vestsjællænderne mere konkurrencedygtige.

Viborg snød både Vejle og Lyngby, og det er solidt arbejde, som Ove Christensen har udført med et forholdsvis spinkelt budget. Begge oprykkere vil få det svært, men sådan vil det altid være i udgangspunktet. I denne sæson hed oprykkerne Esbjerg og Randers. De har vidst overrasket os alle. Esbjerg ligner for mig et kommende storhold, og afklapsningen af ynkelige OB i aften har ikke rykket ved det indtryk.

Og nu glæder jeg bare bare til mandag og til gyset i Horsens.

0 kommentarer
Vis kommentarer