Rommedahls bedste løb

Brøndby reddede livet og ufarlige Horsens må ned i den næstbedste række

i sidste ende var det Brøndby, der var oven på og som fortsætter et liv i Superligaen. (Foto: Claus Bonnerup)
i sidste ende var det Brøndby, der var oven på og som fortsætter et liv i Superligaen. (Foto: Claus Bonnerup)

Da det så sortest ud. Da Brøndby har helt i knæ og mast ned i noget der lignede en skyttegrav i eget straffesparksfelt, skete det som nogen vil betegne som et mirakel. I hvert fald var det i fodboldmæssig forstand en guddommelig sekvens, hvor gamle og ofte udskældte Dennis Rommedahl lavede sit bedste løb i hele sæsonen. Han stak af fra hele Horsens-holdet og lagde op til afslutningen, målet og forløsningen, der blev eksekveret af Lebogang Phiri, som om nogen står for fremtiden hos Brøndby. Vel at mærke et Brøndby som fortsat er med, hvor alt det sjove sker: I Superligaen. Men det holdt hårdt. Og vi var gennem 95 rystende nervøse minutter i Horsens.

Horsens formåede at lukke lange Simon Makienok ned. Hver gang de høje bolde blev sendt op i mod ham, blev han klemt som bøffen i en sandwich, og det ødelagde Brøndbys opspil, fordi der ikke var ret mange andre alternativer. Makienok kom således ikke til et eneste scoringsforsøg, inden han midtvejs i anden halvleg blev udskiftet med Martin Bernburg. I det hele taget brugte de to hold mange kræfter på at forsvare og gardere sig, og det stod hurtigt klart, at bundgyset ville blive en målfattig affære.

Et hurtigt mål ville have åbnet kampen, men nu blev det i stedet for en meget nervøs kamp med masser af fysis og hårde nærkampe. En af dem kostede desværre en skade hos Brøndbys kun19-årige back, da Silva , som måtte udgå lige før pausen. Han var ellers gået uimponeret til opgaven og var en de de få, som forsøgte at spille fodbold i første halvleg. I det hele taget var det bemærkelsesværdigt, at det var de unge hos Brøndby, der hurtigst fik styr på nerverne. Den nye generation på Vestegnen er lavet af et solidt materiale

Hos Horsens skulle meget af spillet gå igennem den efterhånden tøndeformede Martin Retov, der nok fylder meget, men som ikke har tidligere tiders fart og præcision i sit spil. Derfor kom der heller aldrig flow i spillet, som blev meget duelagtigt og med mange afbrydelser. Det var sgutte kønt, men til gengæld var det intenst. Retov gik også forrest i det fysiske spil, og da Brøndby ikke formåede at spille sig uden om de hårdt tacklende Horsens-spillere, så udviklede kampen sig efterhånden på hjemmeholdets præmisser.

Som anden halvleg skred frem blev der lagt et tungt pres på Brøndbys forsvar. Det lidt uforståelige røde kort til Antipas med godt 20 minutter igen forstærkede kun det indtryk, men unge Falkesgaard i Brøndbys mål stod en rigtig flot kamp, hvor han med sine mange sikre indgreb var med til skabe ro i de bagerste rækker.

De problemer som Horsens har kæmpet med hele sæsonen blev anskueliggjort i den her kamp. Horsens mangler fantasi i angrebsspillet og angriberne er voldsomt uskarpe. Mulighederne var der i den her kamp, men de blev ikke udnyttet. Det var det mindst ringe hold, der vandt i dag, og Brøndby er samtidig også det hold med mest potentiale.

Nu må vi så bare håbe, at de mennesker, der nu overtager magten i Brøndby, har en plan, der sikrer, at der nu bliver ro omkring økonomien. Må en ny tid begynde, så der kan bygges videre på det fodboldfundament på Vestegnen, som slet ikke er så tosset endda. Det har vi fået et tydeligt bevis på her i den sidste måneds tid, hvor de blå-gule har kæmpet og spillet sig op på den rigtige side af stregen.

Resultaterne fra sidste spillerunde i Superligaen

AaB-Randers FC 2-2 (1-0).
1-0 Nicklas Helenius (2. minut). 1-1 Ronnie Schwartz (61. minut). 1-2 Lasse Nielsen (77. minut/selvmål). 2-2 Rasmus Thelander (90. minut).
Tilskuere: 10.794.

FC Nordsjælland-Esbjerg 1-0 (1-0).
1-0 Conor O'Brien (32. minut).
Tilskuere: 6.132.

FC København-SønderjyskE 1-1 (1-0).
1-0 Igor Vetokele (37. minut). 1-1 Niels Lodberg (52. minut).
Udvisning: Claudemir , FC København (65.)
Tilskuere: 33.215.

OB-Silkeborg 3-3 (1-0).
1-0 Darko Bodul (22. minut). 1-1 Marvin Pourie (55. minut). 2-1 Ari Mohr Jonsson (67. minut/selvmål). 2-2 Anders Møller Christensen (84. minut/selvmål). 3-2 Morten Skoubo (86. minut). 3-3 Christian Holst (89. minut).
Tilskuere: 7.755.

FC Midtjylland-AGF 3-2 (1-0).
1-0 Petter Andersson (32. minut). 1-1 Davit Skhirtladze (48. minut). 1-2 Anders Kure (61. minut). 2-2 Sylvester Igboun (82. minut). 3-2 Erik Sviatchenko (90. minut).
Tilskuere: 9.552.

AC Horsens-Brøndby 0-1 (0-0).
0-1 Lebogang Phiri (90. minut).
Udvisning: Quincy Antipas, Brøndby (72.)
Tilskuere: 9.487.

Topscorerlisten i Superligaen:
Andreas Cornelius FC København 18
Nicklas Helenius AaB (1) 16
Aron Johannsson ex-AGF 14
Marvin Pourie Silkeborg (1) 14
Ronnie Schwartz Randers FC (1) 14
Simon Makienok Brøndby 14

Lasse Vibe SønderjyskE 13
Cesar Santin FC København 11
Nicolai Jørgensen FC København 11
Joshua John FC Nordsjælland 10

0 kommentarer
Vis kommentarer