Danskere indtager norsk pokalfinale

Søndag klokken 13.15 skal to eller tre danskere i kamp for Rosenborg i den norske pokalfinale mod Molde

Mike Jensen spiller søndag pokalfinale for Rosenborg. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Mike Jensen spiller søndag pokalfinale for Rosenborg. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

I eftermiddag glemmer hele Norge for en stund Magnus Carlsen og rejser sig fra skakbrættet for i stedet af følge årets sidste store fodboldkamp på norsk grund. Pokalfinalen på Ullevaal i Oslo er som FA-cupfinalen på Wembley blevet en tradition, der hvert år fylder stadion til sidste plads. Og det er uanset hvem der mødes. I år er kampen endda historisk, fordi der for første gang optræder tre danske spillere i en norsk finale.

Mike Jensen og Tobias Mikkelsen er med fra start, mens Nicki Bille efter sin skade begynder på bænken hos Rosenborg, der er svage favoritter i opgøret mod Molde, der har den tidligere Manchester United-stjerne, Ole Gunnnar Solskjær som træner, og den purunge Mats Møller Dæhli som den nye stjerne i norsk fodbold.

Kampen har været udsolgt i ugevis, og hele weekenden har fans domineret gadebilledet i Oslo med sange og slagord. Det har været festligt på den gode måde.

Inden finalen mod arvefjenderne fra Molde havde jeg en samtale med Rosenborgs træner, Per Joar Hansen, om hans danske trio. Han var begejstret.

* Det er tre fantastisk fine gutter, som er faldet vældig godt til i truppen.

* Mike Jensen er en terrier med en enorm vindermentalitet. Han giver sig mere end 100 procent både på og uden for banen, og så er han en løbemaskine. Han er blevet bedre med bolden, i den tid han har været i Rosenborg, og han træffer bedre valg.

* Tobias Mikkelsen er en undervurderet spiller. Han arbejder altid hårdt, men jeg må nok erkende at vi ikke har brugt ham rigtigt. Det er noget, vi skal gøre bedre. Han skal være fløj og så skal vi veksle mellem at spille ham i bagrummet og lige i fødderne, så han selv kan udfordre. Han har fået bolden for lidt, og det skal vi have lavet om på.

* Nicki Bille er en gladiator med et fantastisk humør og en enorm vilje. Men han vil ofte for meget på en gang, og han skal blive bedre taktisk. Han skal passe på ikke at stresse for meget, men lære at slå til når chancen er der. En spiller som Nicki Bille skal lave mellem 12 og 15 mål på en sæson med 30 kampe. I år blev det til seks.

Ikke overraskende erklærer Nicki Bille, at han er helt enig med sin træner. Den danske angriber føler, at han har udviklet sig meget i Rosenborg, og næste sæson er målet både at score 12-15 kasser, men også at holde fast i sin plads i landsholdstruppen. Den del betyder meget.

På samme måde fremhæver også Mike Jensen, at han fik en chance på landsholdet qua sine præstationer i Rosenborg. Den tidligere Brøndby-spiller begyndte karrieren i Rosenborg som den defensive midtbanespiller, men i løbet af sæsonen rykkede han frem som den offensive kraft, og det resulterede også i en række scoringer. Mike Jensen er blevet en nøglespiller i Rosenborg, og alle omkring klubben forventer, at holdet kun bliver endnu bedre i næste sæson. Men først gælder det pokalfinalen mod Molde i solskinnet på Ullevaal.

Og sæsonen har ikke været rigtig vellykket, hvis ikke pokalen er med i flyet sent i aften hjem mod Trondheim. I øvrigt er den ansvarlige for at bringe flyet sikkert frem en tidligere bekendt af dansk fodbold. 42-årige Harald Brattbakk, med en fortid i FC København, 14 mål i 31 kampe i 2000-2001, er i dag luftkaptajn hos Norwegian.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere