Seje Esbjerg sikrer ny dansk triumf

Vestjyderne slog det belgiske tophold 2-1

(Foto: Anders Brohus/Polfoto)
(Foto: Anders Brohus/Polfoto)

Nok er det rigtigt, at Esbjerg har svært ved at levere resultater i Superligaen, men når der står internationale opgør på menuen, så er vestjyderne ofte lige så kåde som føl på en forårseng. I øvrigt smittede det også af på det vestjyske publikum. Her valgte flere at blotte maveskindet, da van Buren sluttede en længere måltørke og fortjent bragte hjemmeholdet foran efter 17 minutters spil.

Dog skal det tilføjes, at flere publikummer ret hurtigt valgte at tage tøjet på igen. En ganske fornuftig disposition temperaturen taget i betragtning.

Uden at spille bagdelen ud af bukserne havde Esbjerg længe godt styr på de belgiske gæster fra Standard Liege, der stillede med noget nær et andethold, og med en indstilling, der var en sommerkamp værdig.

For belgierne, der i øvrigt fører ligaen i landet med det gode øl, var kampen i Esbjerg stort set ligegyldig. De er for længst ude af Europa League og havde kun æren at spille for. Den betød åbenbart ikke det store.

Esbjerg derimod er ved at sætte rekord i indsamlede point til de danske klubbers fælles europæiske regnskab. Det er ganske enkelt imponerende, hvad de seje pokalvinderne har præsteret hidtil. Mesterstykket var de to kvalifikationskampe mod franske St. Etienne, to kampe som kastede seks point af sig. Gruppespillet i Europa League har været en lang fest. Indtil videre har Esbjerg her hentet 12 point, og hvis alle danske hold, der får chancen i Europa, kunne levere det samme, så ville vi hvert år være garanteret et hold direkte i Champions Leagues gruppespil.

Se også: Esbjerg-veteran var kun nødløsning

Sådan er virkeligheden desværre ikke. Men hatten af for Esbjerg, der også i aften gik professionelt til opgaven, og som gik efter endnu tre point til det fælles regnskab. Alt var dog ikke lydefrit. Kian Hansens manglende tilstedeværelse i midterforsvaret gav en del uro og en række koordinationsproblemer. Belgierne havde tydeligvis fået en rusketur i omklædningsrummet i pausen, og de udnyttede markeringskiks i det vestjyske forsvar til en ikke særlig fortjent udligning kort inde i anden halvleg.

Se også: Måltørke overstået: Esbjergs hollænder fik hul på bylden

Men nu hvor belgierne var vækket til live, valgte de heldigvis at fortsætte med at deltage aktivt i kampen. Derfor blev det en rimelig underholdende halvleg med muligheder i begge ender. Esbjerg var dog hele tiden en tand skarpere, og det må være en lettelse i det jyske, at van Buren med sit andet mål for alvor fik åbnet målkontoen igen. Det kan blive en del point værd i sæsonens sidste to kampe i Superligaen, hvor Esbjerg hænger med røven i vandskorpen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere