FCK og FCM i direkte guldduel

5 ting jeg lærte om Superligaen: FCM ligner stadig et guldhold, FCK har international klasse, Brøndbys mangler udstillet, OB spillede med stjerneglans og AGF er gået til pause

Med Igor Vetokele som skarpretter er FC København på vej mod en regulær guldduel med FCM. (Foto: Lars Poulsen)
Med Igor Vetokele som skarpretter er FC København på vej mod en regulær guldduel med FCM. (Foto: Lars Poulsen)

1: FCM ligner stadig et guldhold

Vel var spillet ikke prangende, og det har det egentlig ikke været længe. Men FC Midtjylland slider og slæber altså for sagen, og når man vinder på udebane mod et ellers solidt FC Vestsjælland-hold, og det med noget der kun ligner et forstærket andethold, så skal det næsten ende godt. En af midtjydernes forcer er det solide forsvarsarbejde, som kan vise sig at blive guld værd. Midtjyderne er nu sikre på at slutte efteråret med luft ned til FC København, der sammen med AaB, må betragtes som de hårdeste konkurrenter til guldet.

I vinterpausen går jeg ud fra, at midtjyderne får spillet en afløser ind for Danny Olsen, samt at de mange skadede spillere kommer på ret køl igen. Kampprogrammet har maget det sådan, at FC Midtjylland og FC København tørner sammen i to omgange i løbet af foråret. Første gang er allerede i 20. spillerunde den 2. marts, hvor FC København er vært. Det sidste møde er i Herning i næstsidste spillerunde, og det kan meget vel gå hen og blive en regulær guldduel.

2: FCK har international klasse

Kort tid efter sit comeback i FC København, sagde Ståle Solbakken, at et af målene var at overføre tempoet fra Champions League til kampene i Superligaen. Målet er nået. Første halvleg mod Brøndby i går var således en regulær opvisning i moderne, international fodbold. På alle områder var der klasseforskel på de to hold, men det var især i presspillet og i den hurtige boldomgang, at niveauforskellene trådte tydeligst frem.

Ståle Solbakken viste også sine evner som en taktikkens mester med en utrolig løbestærk midtbane, der aldrig lod Brøndby få ro til at etablere et nogenlunde anstændigt opspil. Det er ingen tilfældighed, at FC København har opnået fire point i en af de sværeste grupper i Champions League. Holdet har internationalt snit og fremstår lige nu som det stærkeste hold i Superligaen. Men der er altså stadig seks point op til førerholdet fra Herning.

Se også: Aldo stopper i FCK

3: Brøndbys mangler udstillet

Jeg tror ikke, at Brøndbys bestyrelsesformand, Aldo Petersen, gjorde sine folk nogen synderlig tjeneste, da han i weekenden fablede om, at Brøndby kunne vinde guld. Det vil muligvis ske - i løbet af nogle år. Men ikke denne gang. Der er en spændende proces i gang på Vestegnen, men vi er kun lige kommet over den spæde start. Der er masser af talent i Thomas Franks rækker, men han skal have tid og ro, også fra bestyrelsesformanden, til at udvikle dem.

Brøndby kunne ikke matche det tempo og den kraft, som FC København lagde for dagen, og det gav udslag i en lang række boldtab, som konsekvent blev straffet. Det blev dokumenteret, da Hasani var skødesløs og tabte en bold midt på banen. Få sekunder efter lå læderkuglen i nettet bag Hradecky. Her så vi forskellen på dansk og international fodbold. Talentmassen er stor i Brøndby. Ingen tvivl om det, men bredden er det ikke endnu. Med Almebäck i midterforsvaret spillede hjemmeholdet nærmest med et handicap i 90 minutter. Normalt ville en træner have flået ham ud senest i pausen, men der var ingen på bænken, som kunne spille pladsen i stedet.

4: OB spillede med stjerneglans

Så sad jeg igen der og filosoferede over, hvad pokker der er galt med de der stribede fynboer fra OB. For hvis det, de i perioder leverede mod AGF, var hverdagskost, så ville de være nærmest urørlige i Superligaen. Vi blev budt på det mest vidunderlige og flydende angrebsspil med millimeterpræcise førstegangsafleveringer, der fuldstændig splittede AGF's forsvar til atomer.

Især Rasmus Falks nonchalante scoring til 3-0 var af meget høj klase, og selvsamme Falk var sammen med Jacob Scoop og Emil Larsen både uforudsigelige og opfindsomme. Fynboerne slutter sæsonen af mod FC Nordsjælland på fredag på Farums kunstgræs, og det kan gå hen og blive en teknisk lækkerbisken. Hvis ellers OB formår at spille to gode kampe i træk. Det er endnu ikke lykkes i denne sæson. Nogen forklaring har jeg ikke fundet, så der må grubles videre.

5: AGF er gået til pause

Ved sidelinien stod AGF's træner Peter Sørensen og så sjældent opgivende ud. Det må også være en mærkelig følelse at opleve, at stort set alle hans 11 udvalgte lignede en flok spillere, der var gået meget tidligt på juleferie. AGF er som OB totalt uforudsigelige i denne sæson. Fra uge til uge kan det gå fra sprudlende topfodbold til ren tristesse. I går var det en ynk.

AGF ligger midt i rækken, men ikke lunt. De hvide leger stadig med ilden, og holdet lukker så mange mål ind, at det i en så tæt række som Superligaen er i år, let kan gå hen og blive kriminelt. Der er mange ting, som Peter Sørensen skal arbejde med i vinterens løb. Foruden indstillingen gælder det ikke mindst de basale forsvarsfærdigheder. Da OB's Morten Skoubo scorede til 2-0, var det med hele AGF's forsvar som passive tilskuere.

0 kommentarer
Vis kommentarer