Kommentar: AGF ligner en nedrykker

5 ting jeg lærte om Superligaen: FCM spiller til guld, AGF ligner en nedrykker, FCK har tabt vigtige skridt, Brøndby er stadig et udviklingshold og FCN har omsider fundet formlen

AGF blev på alle måder udspillet af FC Midtjylland. (Foto: Rasmus Baaner)
AGF blev på alle måder udspillet af FC Midtjylland. (Foto: Rasmus Baaner)

1: FCM spiller til guld

Med seks point ned til FC København kan FC Midtjylland fortjent gå på juleferie med ro i sindet. Midtjyderne har haft et formidabelt efterår, og førerholdet lukkede også sæsonen med en opvisning i går mod AGF. Især var første halvleg en nydelse med masser af løb og hurtig boldomgang. FCM har ikke den bredeste trup, men når de 11 bedste stiller til start, så er der guldglans over foretagendet.

I går var Petter Andersson tilbage på midtbanen ved siden af Danny Olsen, og de var klasser bedre end deres modpart. Desværre for midtjyderne rykker Danny Olsen i vinterpausen til Aarhus. Men hvis lederne i Herning holder på resten af truppen og formår at hente Jakob Poulsen hjem fra Monaco til at fylde hullet ud efter Olsen, så ser jeg intet til hinder for, at FCM kan spille med om guldet helt frem til sidste spilledag. Midtjyderne skal møde FCK både ude og hjemme efter vinterpausen, og det kan blive de to helt afgørende kampe.

2: AGF ligner en nedrykker

Hvad er det letteste? At fyre træneren eller at fyre et helt hold. Jeg ved det. Svaret giver sig selv. Peter Sørensen er lige nu en truet art. Ikke kun på grund af nederlaget i går i Herning, men fordi det føjer sig til en række af dårlige præstationer. I sidste runde blev AGF udstillet og ydmyget i Odense. Sådan en omgang tæv fremkalder normalt en trodsreaktion, men den udeblev helt i går.

Se også: Afsløring: AGF på trænerjagt

AGF spillede ikke med hjerte og vilje, og ingen kunne reelt være deres indsats bekendt. Det er dog dyrt at hente 11 nye spillere, men det burde heller ikke være nødvendigt. Ser man på truppen, er der en god blanding af talent og rutine, men helheden fungerer ikke, og derfor er det naturligt at kigge ud på bænken. På Peter Sørensen. Han har ikke udviklet sit hold. Spillerne slås heller ikke for at redde hans liv. Den observation må sportsdirektør Brian Steen N ielsen også have gjort sig. Noget skal ske, hvis AGF skal undgå at havne under stregen.

3: FCK har tabt vigtige skridt

Sådan som de sidste par måneder er forløbet, er der ingen tvivl om, at FC København råder over den stærkeste trup i Superligaen. Og havde det været en normal sæson, så ville de forsvarende mestre også mindst have været a' point med FC Midtjylland. Men københavnerne tabte vigtige skridt i perioden, inden Ståle Solbakken vendte tilbage og rettede op på foretagendet.

Nu vinder FCK, selv om spillet ikke er prangende. Det så vi mod FC Vestsjælland i Parken i lørdags. Endda uden Rurik Gislason og Nicolai Jørgensen, der har været holdets to bedste offensive kræfter. Truppen er i sin nuværende form stærk nok til at vinde forårssæsonen, men spørgsmålet er selvfølgelig, om det rækker til at indhente FCM's forspring på seks point. Hvis det europæiske eventyr slutter i morgen, tror jeg ikke, at FC København investerer voldsomt i vinterens transfervindue. Så vil der i stedet blive brugt mange kræfter på at udvikle Igor Vetokele og Marvin Pourie, som begge har stort potentiale.

4: Brøndby er stadig er udviklingshold

Ingen kan være i tvivl om, at Thomas Frank råder over en af de mest spændende trupper i Superligaen. I den store støbeske på Vestegnen aner man konturerne af et hold, der i løbet af få sæsoner kan spille med om guldet. I mine øjne har Brøndby sammen med AaB og FC Midtjylland været de store positive overraskelser. Thomas Frank har dygtigt formået at spille en lang række nye spillere ind på holdet.

Brøndby er blevet et internationalt ensemble. Syv forskellige nationaliteter optrådte således i går i Haderslev, og når de mange sammenbragte børn får mere tid sammen, så kan det det gå hen og blive en vældig festlig forestilling. Men endnu er holdet kun under opbygning, og derfor formåede Brøndby heller ikke at dominere Sønderjyske, rækkens ellers suveræne bundhold. Der er stadig en del at forbedre for Thomas Frank. ikke mindst i front, hvor savnet af Simon Makienok er mærkbart.

5: FCN har omsider fundet formlen

Kasper Hjulmand sagde det allerede ved sæsonstarten. Det vil komme til at tage tid, inden holdet kommer til at fungere. Han fik ret. FC Nordsjælland, de danske vicemestre, har for længst sat muligheden for at spille med om medaljer over styr. Mindre kan selvfølgelig også gøre efter en sæson, hvor holdet længe lå placeret på den forkerte side af nedrykningsstregen.

Men respekt for både Hjulmand og ledelsen i FC Nordsjælland, der ikke har rystet på hånden undervejs. En placering midt i rækken fortæller noget om et en flot slutspurt, og vi har har da også set det flotte og polerede positionsspil folde sig ud igen. Stadig er der for få til at lave målene. Den blændende Joshua John gør det rigtig godt, men spillere som Martin Vingaard, Ticinovic, Morten Nordstrand og Kim Aabech scorer for lidt. Blot 20 mål i 18 kampe fortæller lidt om, hvad der skal arbejdes med i vinterpausen.

0 kommentarer
Vis kommentarer