Kommentar: Ståle har storhold i støbeskeen

De danske mestre er færdige i Europa, men de vender stærkt tilbage - det kræver bare lidt tålmodighed, vurderer Ekstra Bladet

Historien viser, at der altid skal et lille mirakel til, hvis danske hold skal tage point fra et storhold som Real Madrid. Og miraklet indtraf. I det 39 minut. Thomas Delaney steg til vejrs og headede bolden i kassen. Publikum gik amok i jubel, men sekunder efter vendte det til vrede, raseri og siden afmagt. Noget uforståeligt fløjtede den tyske dommer, Felix Brych, for frispark mod Real Madrids målmand, Iker Casillas.

Ja, egentlig fløjtede dommeren vist først for mål, men liniedommeren bag målet havde fået øje på unoder i feltet, og han fik ændret kendelsen.

Tyveri vil mange hævde, men sådan går det ofte de små hold mod de store. Så vi fik ikke noget mirakel, og derfor tabte FC København til et bedre hold. Men uden at være udstillet eller udspillet.

Ståle Solbakken tog en chance med Nicolai Jørgensen, men desværre viste det sig, at den unge angribers bentøj ikke var i orden. Blot syv minutter blev det til for FC Københavns normalt stærkeste offensive våben.

Bolanos afløste, men costaricaneren har altså ikke længere den skarphed, der skal til på det her niveau. Det så vi tydeligt, da han alt for let blev viftet væk af Arbeloa i en situation, der ellers kunne have udviklet sig til en stor mulighed.

Se også: Disse 16 hold er videre i Champions League

I stedet blev de offensive aktioner lagt i fødderne på Toutouh, Vetokele og ikke mindst Rurik Gislason , der glædeligt var kommet sig over sin skade i læggen. Den ivrige islænding løb flere gange fra Marcelo, og i det hele taget viste han noget af det gå-på-mod, der skal til for at overraske en så stærk modstander som Real Madrid.

Man kan altid diskutere, om de spanske gæster gav den fuld gas. Jeg vil tro, de sparede lidt på kræfterne, men i perioder viste de dog, hvorfor de hører til blandt de bedste hold i verden. Xabi Alonso er ikke ham, der påkalder sig den største opmærksomhed, men hvor binder han god flot spillet og holdet sammen, og så giver han plads til alle tryllekunstnerne.

Sand perle af Luka ModricIndtil scoringen havde FC København ellers ydet en formidabel arbejdsindsats. Claudemir og Delaney arbejdede som besatte for beskytte de fire bagerste i forsvarskæden, men næppe mange hold kan modstå det pres, som Real Madrid udøver i en hel kamp.

Efterhånden som opgøret skred frem, fik FCK sværere og sværere ved at lægge pres på boldholderen, og så kom chancerne til madrilenerne nærmest rullende på stribe.

Kun i korte perioder evnede FC København at holde fast i spillet, og alt for sjældent blev det til egentlige gennemspillede angreb. Men gode enkeltpræstationer fra fremtidens stjerner, Toutouh og Gislason var lige ved og næsten. Gislason sparkede snært forbi målet, efter at han endnu engang var løbet fra Madrids forsvar. Toutouh manglede blot at sætte en stiv tå på bolden, da han havde driblet sig forbi tre mand og kunne se der hvide i Iker Casillas øjne.

Ronaldo prikker bolden i mål til 2-0

TV: Ronaldo med ny CL-rekord efter 2-0-scoring

Igor Vetokele, der er ved at udvikle sig til Parkens kæledægge, kæmpede også ihærdigt for at komme frem til afslutninger. Han er hurtig på fødderne, og det er tydeligt, at han har fået masser af selvtillid efter en række gode præstationer i Superligaen. Fysisk kunne han godt magte udfordringen i aften, men han manglede at bliver serviceret fra fløjene, hvor FC Københavns backer kun sjældent stødte med frem.

Og da muligheden endelig kom, var Vetokele en brøkdel af et sekund for længe om at afslutte. Igen var det Gislason, der løb fra Real Madrids bagerste, og han serverede bolden på et fad foran den lille belgiske angriber, der desværre nåede at blive blokeret i skudøjeblikket.

FC København er færdige i Europa i denne omgang, men Ståle Solbakken er på vej med et hold, som vi vil komme til at se meget mere til i de kommende år på de store arenaer. Miraklernes tid er ikke forbi. Der venter store sejre forude. Vi skal blot have lidt tålmodighed.

0 kommentarer
Vis kommentarer