FCK er milevidt fra Champions League

5 ting jeg lærte om Superligaen: FCK er langt fra CL, Kusk kører AaB mod toppen, FCM fik styr på nøglespillerne, Hradecky kan sikre Brøndby en plads i Europa, og Esbjerg mangler en dåseåbner

Ståle Solbakken har et stort stykke arbejde foran sig i FC København. (Foto: Lars Poulsen)
Ståle Solbakken har et stort stykke arbejde foran sig i FC København. (Foto: Lars Poulsen)

1: FCK er langt fra CL

Målsætningen for FC København er vel stadig at genvinde det danske mesterskab og at skaffe sig adgang til gruppespillet i Champions League. Men med kun ni runder tilbage af årets Superliga ser det mere end almindeligt svært ud for de forsvarende mestre. Viljen fejler såmænd ikke noget. Det så vi tydeligt i går i topopgøret i Aalborg. Det er evnerne, det er galt med.

I alle kæder er der plads til forbedringer. FC København var tidligere kendetegnet ved, at der var spillerne med evner, der svarede til dansk landsholdsklasse på alle pladser. Sådan er det ikke længere. I midterforsvaret kniber det gevaldigt efter Ragnar Sigurdssons afrejse til Rusland. På midtbanen har Claudemir ikke længere overskud til at lægge de mågivende afleveringer, og både på kanterne og helt fremme bliver der skabt for lidt. Det var kun unge talentfulde Youssef Tortouh og i anden halvleg damptromlen, Daniel Braaten, der formåede at skabe farlige overtalssituationer. FCK vil stadig vinde seks eller syv ud af 10 mesterskaber, men i år bliver et overgangsår, hvor der skal bygges op til den kommende sæson. Det er også i det lys, at vi skal se Christoffer Remmers overtagelse af pladsen som højre back.

Se også: FCK forlænger med Lars J-afløser

2: Kusk kører AaB mod toppen

Hvad Kasper Kusk præsterede i går i første halvleg mod FC København har jeg de seneste år i Superligaen kun set Nicolai Jørgensen, FCK, og Rasmus Falk, OB præstere. Kasper Kusk viste internationalt snit, ja han gjorde vel i virkeligheden, hvad der passede ham. Desværre udgik han pausen på grund af et trælår, men jeg håber virkelig ikke, at det afholder ham fra at stille op i næste kamp.

Kusk pynter i den grad i en Superliga, hvor der rent spillemæssigt er langt mellem de flotte indslag. Med Kusk ved tømmerne holder AaB en smule overraskende fast i toppen af rækken. Og det er fuldt fortjent. Nordjyderne spiller i øjeblikket en omgang seværdig fodbold, der langt overstråler det, som de øvrige tophold kan diske op med. Især i første halvleg i går, hvor Kusk stadig var med, var det en fornøjelse at se, hvordan AaB formåede at spille sig ud af FCK's hårde og kontante pres. Om det også rækker til guld, får vi et svar på i Herning på lørdag.

3: FCM fik styr på nøglespillerne

Så fik vi igen set, hvilken betydning landsholdsspillerne Jakob Poulsen og Jesper Juelsgård har hos FC Midtjylland. Mod Randers kunne Juelsgård igen ramme en medspiller med sine indlæg. ligesom Jakob Poulsen denne gang ikke smed selv simple afleveringer ud over sidelinien. Nu var der facon over spillet. Holder stilen er FCM i mine øjne stadig det bedste bud på at løbe med guldet. Truppen har både bredde og store individualister.

Der bliver ikke lavet mange mål mod FC Midtjylland. Hullet efter den skadede Erik Sviatchenko ser ud til at være stoppet, og når alle længere fremme på banen leverer deres ypperste, så bliver der virkelig lagt pres på modstandene. FCM spiller ikke lige så flydende og elegant som AaB, men holdet har alligevel spillerne, der kan gøre det uventede. Pione Sistos scoring til 2-0 mod Randers var således en ren perle. Hvis FCM vinder topopgøret på lørdag, så havner guldet på heden.

Se også: FCM-træner angriber eget publikum: I er for forkælede

4: Hradecky kan sikre Brøndby en plads i Europa

Da Lukas Hradecky vogtede målet i Esbjerg, var han ind i mellem et regulært plankeværk. Han var mange point værd. I Brøndby har den finske målmand haft sværere ved at ramme samme niveau. Der er anderledes pres på i den store klub på Vestegnen, hvor drømmen hvert år er at vinde guld og spille europæisk. Guld bliver det ikke til i år, men en billet til Europa er stadig en mulighed.

Ikke mindst fordi Hradecky er ved at finde sit topniveau. Han leverede klasseredninger i går mod Viborg og sørgede således for, at gæsterne kunne rejse hjem med alle tre point. På et Brøndby-hold, som stadig svinger meget i kvalitet, og anderledes kan det vel ikke være med de mange unge spillere, er det mange point værd , at målmanden holder et højt og stabilt niveau. Hradecky ser ud til at toppe på et rigtig godt tidspunkt, og det kan sikre Brøndby en tur ud i Europa.

5: Esbjerg mangler en dåseåbner

Jeg har ser kedeligere fodboldkampe end opgøret i lørdags mellem Esbjerg og FC Vestsjælland. Men jeg har heldigvis fortrængt dem igen. Snart vil lørdagslanggaberen også forsvinde ud af erindringen, men inden det sker, er det trods alt værd at bide mærke i en enkelt ting hos hjemmeholdet. Vi fik nemlig set, at de ellers flyvende vestjyder har et seriøst problem, når modstanderen pakker sig som makrel i en dåse tomat.

Esbjerg er et fortrinligt omstillingshold. Vel nok det bedste i landet. men det kniber gevaldigt med de kreative løsninger, når en kompakt forsvarsmur skal dirkes op. Her rækker evnerne ikke hos den norske midtbanedirigent, Magnus Lekven, eller hos arbejdsjernet, H.H. Andreasen. Esbjerg mangler en dåseåbner, eller en kreatør, som det hedder på moderne fodboldsprog. Men heldigvis har Esbjerg penge i kassen. Problemet er altså til at løse, næste gang spillermarkedet åbner.

0 kommentarer
Vis kommentarer