KOMMENTAR: Fremragende arbejde i talentfabrikken

Dagens semifinale i Ekstra Bladets skolefodboldturnering gav løfter for fremtiden

Stavnsholtskolens Frederik Andersen gjorde det fremragende i semifinalen, ham glæder vi os til at se i finalen. (Foto: Henrik Schou)
Stavnsholtskolens Frederik Andersen gjorde det fremragende i semifinalen, ham glæder vi os til at se i finalen. (Foto: Henrik Schou)

Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvor meget det betyder at komme i finalen i Ekstra Bladets skoleturnering, så kan jeg her fortælle, hvordan banen så ud, da drengene fra Stavnsholtskolen i Farum i semifinalen havde slået Vestegnsdrengene fra Herstedvester Skole ud efter et sandt drama. I den ene ende af banen var de sejrende gutter fra Farum samlet i en enorm klynge. Total jubel, som de ikke var karrige med at dele med deres vidunderlige fans

På midten af banen lå de besejrede krigere fra Herstedvester. Knuste. Mange havde smidt trøjen og havde boret ansigtet ned i græsset, så vi ikke skulle være vidner til de tårer, der presede sig på i øjenkrogen.

Det var et nederlag, der gjorde ondt. Så tæt på og så alligevel så langt fra den store finale, der skal afvikles på onsdag i Farum Park.

Men lad det være sagt med det samme. Herstedvester døde med støvlerne på. De har intet at skamme sig over. Trods nede med to mand i en lang periode af anden halvleg holdt de stand og måtte først bøje sig i straffesparkskonkurrencen.

Man kan altid diskutere, om det er den rigtige måde at afgøre kampene på. Men sådan er reglerne altså. For min skyld kunne den ordinære kamp godt have varet en halv time mere. For jeg blev godt underholdt, og det tror jeg, at alle de mange fremmødte gjorde.

Endnu en gang fik vi et bevis på, at talentarbejdet i Danmark fungerer fortrinligt. Vi fik ikke alene mange lækre tekniske detaljer, men også mange flotte taktiske indslag. Spillerne var godt klædt på af deres ledere, men drengene forstod også selv at læse spillet og agere derefter.

På forhånd var der hos Farum-holdet store forventninger til midtbanedirigenten og anføreren, Thomas Jørgsholm, og til den lidt tunge, men målfarlige angriber, Andreas Kjældgaard. Sidstnævnte mangler efter en skade en del i at være i topform, men han har altså næse for at være de rigtige steder. Sammensspillet mellem ham og Jørgsholm er af ganske høj klasse. De kan finde hinanden i søvne.

Angriber Kjældgaard er også en mand, der bruger hovedet. Klogt søgte han væk fra store, stærke Joel Kabongo i Herstedvesters midterforsvar. I stedet søgte Kjældgaard de frie områder, og han burde have afgjort kampen i anden halvleg, da han overlegent tog en prima Jørgsholm-aflevering med sig med en perfekt førsteberøring. Men afslutningen blev for løs.

Hos hjemmeholdet var der også grund til at hæfte sig ved den meget forudseende midterforsvarer, Frederik Andersen. Han læste spillet utroligt godt og kom i vejen for rigtig meget. En enkelt opspilsfejl i første halvleg trækker fra, men ellers er der kun grund til at glæde sig over det, han kan udvikle sig til Han mindede i spillestil en del om den tidligere landsholdsspiller fra AB. Rene Henriksen.

Og så havde Farum-skolen en sikker sidste skanse i Magnus Hassing. Tre gange reddede han sit hold i den hektiske slutfase, hvor holdet kom under et voldsomt pres.

Hos gæsterne var allerede nævnte Joel Kabongo et fyrtårn i forsvaret. Drengen er venstrebenet, og den slags er i ganske høj kurs hos de store klubber. Der er potentiale i Kabongo. Det samme kan siges om den landsholdsaktuelle angriber, Magnus Hauser. Han var ganske anonym i første havleg, men da hans hold blev ramt af to udvisninger i anden halvleg, tog fanden ved ham. Han blev grebet at et arbejdsraseri, og han kom også frem til et par flotte afslutninger, som dog blev afværget af Magnus Hassing i værternes mål.

I glimt fik vi også set Herstedvesters dribler, Waqar Ahmed, rulle sig ud, men ellers var det hårdt og kontant arbejde fra gæsternes side, der gjorde, at kampen blev så spændende og jævnbyrdig.

Nu blev det Stavnsholtskolen, der i sidste ende løb med finalepladsen, og jeg ser frem til braget på onsdag i Farum Park, hvor modstanderen bliver årets helt store overrraskelse, de evigt fightende drenge fra Nordstjerneskolen i Frederikshavn.

Nyheder - 3. apr. 2014 - kl. 08:21 TV: Super-L.I.G.A underholdning til finalerne

0 kommentarer
Vis kommentarer