Den nødvendige fyring

Carsten V. Jensen fik overraskende lang snor i FC København

Se interview med Jan Jensen i klippet herover artiklen
_______________________________________________

Alle kan lave fejl, men Carsten V. Jensen havde ramt en stime, og det mest overraskende ved dagens fyring i FC København, er, at den lod vente så længe på sig. Fejlindkøb i bundtner, forkerte træneransættelser samt en periode hvor han valgte at dobbeltjobbe som både sportsdirektør og cheftræner, har været med til at tegne billedet af en mand, der for længst var kulmineret.

I folkemunde hed det sig, at Carsten V. Jensen havde sin bedste tid i Ståle Solbakkens første periode i klubben. Resultaterne var i hvert fald fremragende. Men da Ståle tog på udflugt til jobs i Tyskland og England, begyndte det at gå skævt for den gode CV.

FC København nåede toppen den 2. november 2010 i en minderig kamp i Parken i Champions League mod FC Barcelona. Selv om spanierne stillede med fem nykårde verdensmestre, så mødte FCK dem med fremskudt brystkasse og med en selvtillid, som man sjældent har set hos et dansk klubhold. Men det var essensen af det arbejde, som Ståle Solbakken havde lagt i klubben. I samarbejde med Carsten V. Jensen.

Da Ståle rejste, faldt niveauet betragteligt, og ansættelsen af svenske Roland Nilsson som cheftræner var en direkte katastrofe. Og vel også et udtryk for at klubben var begyndt at tænke og handle defensivt. Svenske Nilsson holdt ikke længe, men det var ikke et stjernetræk af Carsten V. Jensen, da han gjorde sig selv til træner. Spillet blev ikke bedre af det, og samtidig var det er forkert signal at sende. En mand kan ikke løse to mænds opgaver i en så stor klub som FC København.

Den flinke belgier, Ariël Jacobs, blev hentet ind som manden, der skulle genrejse Danmarks fodboldstolthed. Men han var ikke nogen stor folkelig underholder. Belgieren tænkte og handlede også defensivt. Og Carsten V. Jensen kunne ikke finde de rette spillere til den rigtige pris.

Det lå i kortene, at der skulle ske en revolution, da Ståle Solbakkken blev hentet tilbage til klubben. Det blev en langsom en af slagsen. Den første indikation fik vi i marts, da Ståle blev sidestillet med Carsten V. Jensen, men reelt overtog nordmanden fra det tidspunkt magten på det sportslige område.

Med hård hånd har Ståle kasseret en række af de spillere, som Carsten V. har hentet i udlandet, og den helt store udrensning i truppen kommer, når sommerens transfervinde åbner. Der er behov for nyt blod i alle kæder, og efter fyringen i dag af Carsten V. er der ingen tvivl om, at Ståle egenhændigt kan udforme listen med de navne, som skal optræde for FC København i den kommende sæson.

Spørgsmålet er nu, hvem han skal lede fodboldafdelingen sammen med. I den pressemedelelse som klubbens direktør, Anders Hørsholt, har udsendt i dag, står der, at der endnu ikke er fundet en permanent løsning. Forhåbentligt tror klubbens købmandsagtige ejere ikke, at Ståle Solbakken kan magte det hele alene. Den fejl begår de forhåbentlig da ikke igen. Det er nok klogt at bruge lidt tid på at tænke sig godt om.

Klubben, der har budgetteret med et dansk mesterskab og med deltagelse i Champions Leagues gruppespil, er en smule groggy for tiden.Mesterskabet er væk, og Champions League er kun en teoretisk mulighed. Især på baggrund af holdets indsats i går mod FC Nordsjælland, hvor der ikke var vilje til sejr.

Kampen sagde en hel del om den krise, mentalt og spillemæssigt, som holdet befinder sig i. Der er meget, der skal rettes op på, og det er et stort ansvar, der er lagt på skuldrene af Ståle Solbakken. Men nu har vi da fået set, at han har ledelsens fulde opbakning. Nu skal han blot omsætte den i praksis.

0 kommentarer
Vis kommentarer