Håndbold i den syvende himmel

Danmark slog de spanske verdensmestre 31-28 i den bedste kamp på dansk jord i mange år

Så blev Boxen på heden for alvor den kogende håndboldkatedral, vi har sukket efter i mange år. Båret frem af 14.000 entusiastiske tilskuere mulede de forsvarende danske europamestre de spanske verdensmestre i en af de mest intense og underholdende håndboldkampe på dansk jord i mange år.

Uden af forfalde til fanatisme lagde publikum præcis det tryk på dommere og modstandere, som et ordentligt hjemmepublikum skal. Og på den bølge red det danske hold fremad, fremad og fremad i et hæsblæsende tempo. Se, det er herrehåndbold mine damer og herrer, og heldigvis gjorde spanierne deres for at gøre aftenen til det hidtil bedste håndbold-halbal i denne slutrunde.

Det offensive spanske forsvar, med en mand liggende helt fremme foran tremeterlinien, var noget af en udfordring for det danske angreb. Det gav mange mand-mand situationer, og enkelte fejl, men det var dejligt at se, at vi denne gang bredte spillet godt ud. Spaniens offensive forsvar skulle give muligheder i bagrummet, og der stod Rene Toft og sugede boldene til sig.

Plankeværket Landin: Det er det vildeste

Den store Kiel-spiller har udviklet sig til at være en stjerne i begge ender af banen. Hans træfsikkerhed er fantastisk. Niveauet fra stregen faldt heller ikke, da Michael V. Knudsen tog over. Her er vi rigtig godt kørende. Stadig savner jeg flere opspil til vores fløje. Her kan vi lære noget af det fremragende spanske hold, der har indtil flere systemer, som ender med afslutninger fra kanterne.

Vores forsvar har knirket undervejs i turneringen, men da det gjaldt, skal jeg love for, at Rene Toft og hans kammerater tog fra. Klaus Thomsen fik sit internationale gennembrud i begge ender af banen. Ja, han laver da stadig fejl i forsvaret, især når han står alene med sin mand, men han lægger på hele tiden. Herligt at han også fik scoret på de kontraangreb, som han gerne må deltage i, inden han igen skal finde vej ud på bænken.

I målet lagde Niklas Landin forsigtigt ud, men da han efter en redning på straffe mærkede den usynlige hånd i ryggen fra publikum, så trådte han for alvor i karakter. Den lange generte mand nød åbenlyst kærligheden fra tribunerne, og han blev kun bedre som kampen skred frem.

Tilfreds Wilbek: - Ikke sikkert vi kan gøre det igen

Mange havde forventet, at Bo Spellerberg ville være blevet siet fra til fordel for Anders Eggert. I stedet var det Jesper Nøddesbo, der måtte bide i det sure æble. Efter opgøret mod Spanien kan jeg godt forstå, at Ulrik Wilbek holdt fast i Spellerberg, der, som afløser for Mikkel Hansen, skabte en masse uro i gæsternes forsvar. Spellerberg lægger altid spillet højt op, og når det fungerer, så er det en nydelse.

Jep, vi har verdensstjerner i Mikkel Hansen, Niklas Landin og Rene Toft Hansen. Men de er ikke alene. Vores største styrke er den almene bredde, vi har på vores hold. Hænger Mikkel Hansen lidt i bremsen så funkler Mads Christiansen pludselig. Eller Kasper Søndergaard. Og både Mads Mensah og Thomas Mogensen scorede mål, som man ikke ser hver dag. Vi er også kun blevet bedre af, at Anders Eggert er tilbage. Han svigter sjældent på straffekast. Ja, i det hele taget scorer han stort set på alle de chancer, han får. Klasse fornægter sig ikke, og nu har vi så to mand på alle pladser.

EM-rus: Danmark bankede verdensmestrene

Skal vi gå hele vejen og det skal vi jo, så er det bredden, der skal bære os igennem. På forhånd var vi klar over, at vi var havnet i den letteste af de indledende grupper. Men vi formåede straks at hæve niveauet, da de spanske verdensmestre stod på den anden side af hegnet. Det niveau skal vi holde i de kommende kampe mod Ungarn og Island, der begge vandt deres kampe sikkert lørdag i Boxen.

Men der er omvendt heller ikke grund til at frygte noget hold. Spanien var en ordentlig mundfuld, og sammen med Wilbeks drenge samt Frankrig og Kroatien ligner det de fire semifinalister næste weekend. Festen fortsætter altså, og efter en sådan lørdag aften i bulderkogende Herning, kan vi kun glæde os.