Derfor rykker Brøndby ned

Fem ting jeg lærte om Superligaen: Intet er forandret på Vestegnen, FCK buldrer mod guldet, Det nye FCN har godt af Bech, OB vil spille med om medaljer, og Silkeborg har fået vrede og ligaens bedste kondition

Johan Wiland kunne hverken fange bolde eller grise i går. Men det gik nu alligevel. (Foto:Lars Poulsen)
Johan Wiland kunne hverken fange bolde eller grise i går. Men det gik nu alligevel. (Foto:Lars Poulsen)

1: Intet nyt fra Vestegnen

Brøndby er tidligere med rette blevet rost for at have Danmarks bedste fans, men desværre mistede flere af dem fatningen i slutningen af sidste sæson og opførte en række uværdige scener. Derfor skulle kampen i går mod Randers egentlig være spillet uden tilskuere, men det ændrede et appeludvalg på. Desværre kan man sige. For endnu engang havde en flok idioter taget opstilling blandt de ægte Brøndby-fans, og så måtte Randers' eminente målmand, David Ousted, finde sig i at modtage en byge af lightere og gulerødder.

Således var der intet nyt på Vestegnen. Vinterpausen er ikke blevet brugt til at skifte træneren ud, købe nye spillere eller udvikle et spillekoncept, som kan skabe de chancer og føre til de mål, der skal redde holdet tørskoet i land. Nu ødelagde dommeren selvfølgelig en del af opgøret meed sin forkerte straffesparkskendelse, men det var trods alt ikke ham, der havde sat Makienok på bænken. Her havde han ikke en jordisk chance for at nå de høje indlæg, som konsekvent blev sendt ind i feltet i første halvleg. Den slags indlæg bliver aldrig lille Antipas' spidskompetence. Det kniber således stadig med både spil og taktik, og jeg har svært ved at se to hold i Superligaen, som er i dårligere stand end Brøndby.

Se også: Agger: Jeg vil gerne hjælpe Brøndby

2: FCK buldrer mod guldet

Selvfølgelig er det ikke nogen overraskelse, at FC København fortsætter, hvor holdet slap i december. Men alligevel er det imponerende, at forårets udlæg var på et så højt niveau, som vi blev forkælet med i opgøret mod OB. Det var på alle måder et topopgør, dog tilsat vel rigeligt med fejl. Sjældent har jeg da set en målmand af Johan Wilands kaliber nosse så godt og grundigt i eget felt. Men hans hårdtarbejdende medspillere rettede op på hans fejl med et til tider imponerede pasningsspil.

Fysisk var FC København overlegne, og det var gæsterne også teknisk i de sekvenser, der afgjorde kampen. Det kan godt være, at Nicolai Jørgensen spillede som en pose jord i landskampen mod Makedonien, men i går var han tilbage på det niveau, han ramte før jul. Og nu har han på det tekniske område fået en ny legekammerat i Daniel Jensen, der, ud over at være en hård hund, også har værktøjer, der gør, at han kan mere med bolden end de fleste andre. Oplægget til 2-2 målet var en aflevering i verdensklasse, men der var også andre momenter undervejs, hvor Daniel Jensen i meget svære situationer fik snittet, følt og skruet bolden videre. Ægte angriber er han dog ikke, så mon ikke, når han for alvor kommer i form, glider ned på midtbanen, så der fremme bliver plads til enten Santin eller Vetokele.

3: Det nye FCN nyder godt af Bech

Sjældent har et tophold brugt en vinterpause til at skifte så voldsomt ud i truppen, som FC Nordsjælland har gjort. Åreladningen har været voldsom, og derfor var det heller ikke det sædvanlige fine, polerede og overbevisende kombinationsspil, vi blev præsenteret for i går mod Horsens. Spørgsmålet er så, om Kasper Hjulmand i den korte forårssæson kan nå at få sit hold til at fungere som en velsmurt maskine? Jeg tror det ikke. Savnet af den ofte undervurderede Adu, som det meget vigtige tandhjul på midtbanen, var mærkbart i går, hvor amerikanske Conor O'Brian ikke helt havde samme fylde.

Læs også

Se også: FC Nordsjælland-helt fokuserer på U/19-holdet

Så var der straks mere musik i en anden af nyanskaffelserne. Snurrige Uffe Bech, som er kommet til fra Lyngby, er en mand, som kan afgøre kampene. Og det kan meget vel blive den taktik FCN må bruge, indtil alle de nye har fået automatikken i spillet på plads. I går blev meget lagt i fødderne på Uffe Bech og hans tidligere klubkammerat fra Lyngby, Anders Christiansen. Det rakte mod Horsens, som har ualmindeligt svært ved at lave mål, men det gør det næppe, når modstanderen bliver et hold fra rækkens øverste halvdel.

4: OB vil spille med om medaljer

I efteråret var opgøret på Odense Stadion mellem OB og FC København hele sæsonens klart bedste kamp. Første halvleg i går var bortset fra målmandsdroppene næsten på helt samme niveau, og vi fik set, at fynboerne har potentialet til at spille med om medaljer og den andenplads, der giver adgang til kvalifikationskampe til Champions League. I går var OB endda uden holdets helt store stjerne, Rasmus Falk, som desværre allerede har fået en del af sin karriere spoleret af sygdom og skader. Men han er på vej tilbage, og så bliver OB 10 procent bedre end det, vi så i går.

Og det var ikke så ringe endda. Det er hårdt at blive matchet mod FC København i forårets første kamp, for københavnerne er i en klasse for sig selv, men omvendt er det præcis det trin op ad stigen, som fynboerne satser på at tage i de kommende år. Ambitionerne er store, både når det handler om Superligaen og om international fodbold. Det er indkøbene også rettet ind efter, og Darko Bodul, som fik debut i går, er absolut en angriber med internationalt snit. Han bliver en stor gevinst og en ny profil i Superligaen.

5: Silkeborg har fået vrede og ligaens bedste kondition

Meget, meget længe lignede Silkeborg sammen med Brøndby en stensikker nedrykker. Men lige før kisten blev bestilt, handlede de resolut i det jyske Søhøjland. Ud røg den flinke og diplomuddannede cheftræner, Keld Bordinggaard, og ind kom veteranen Viggo Jensen i en rolle som vikar.. Det var lige før efterårssæsonen gik på hæld, og siden er der for alvor pustet nyt liv i patienten.

Læs også

Se også: Silkeborg snakker med flere trænere

Viggo Jensen har gjort en forskel. Blandt andet har han brugt vinterpausen til at bringe sit hold i en fantastisk form. Det var med til at tryne ellers ikke uefne AaB i fredags, men der var også sket andre ændringer. Nu er der pludselig vrede, engagement og glæde i spillet. Alle de følelser, der hører en god fodboldkamp til. Stadig mangler Silkeborg at lære at dække op, men mon ikke det kommer i løbet af de kommende kampe. Fremme er der ikke noget at klage over. Tyske Pourie er farlig som en klapperslange, og så er Silkeborg målsøgende ved alle standardsituationer. En rigtig Viggo-specialitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere