Ariël har ført FCK tilbage til Europa

FC Københavns belgiske træner både siger og gør det rigtige

Ariël Jacobs har virket som en frelser i FC København. (Foto: Rumle Skafte)
Ariël Jacobs har virket som en frelser i FC København. (Foto: Rumle Skafte)

Efter en meget skuffende sæson i Europa sidste år er FC København atter blevet en klub, som også tages seriøst uden for landets grænser. Det var en overraskelse af københavnerne i forrige runde magtede at sende Brugge ud af kvalifikationen til Champions League. Belgisk klubfodbold tordner ellers frem i disse år, og med FC Københavns svage forår in mente var der ikke mange, som havde forventet en samlet sejr over belgierne.

Endnu færre havde set det komme, at FC København også kunne dukke Lille, som er blandt de bedste hold i Frankrig, der igen hører til blandt de fem store fodboldlande i Europa. Hold fra disse nationer, som ud over Frankrig tæller Italien, England, Tyskland og Spanien, plejer vi normalt ikke at kunne røre. Men det gjorde FC København alligevel i går.

Selvfølgelig kan man tale om held i enkelte situationer. Men held hører med til spillet, og i det lange løb går held og uheld som regel lige op. Men hvad er det, der blot på et par måneder har forvandlet FC København, der i foråret satte et stort forsping over styr i Superligaen og som tabte flere kampe end set meget længe, til det vinderhold, vi nød i aftes i Parken?

Se også: Deprimeret fransk presse: Wiland holdt en fest

Selv om det kan være hårdt at høre for de inkarnerede fans, så spillede FC København alt for langsomt, for kedeligt og for ensidigt i sidste sæson. Det blev trillet baglæns og på tværs i en uendeligehed, og når kampene skulle afgøres, blev der satset på, at Dame N'Doye klarede paragrafferne alene. Til sidst troede han også selv, at det skulle være sådan, og så løb han rundt nede på midtbanen for allerede der at begynde sine soloaktioner. Aftalerne var ikke på plads, og ikke alle spillerne vidste, hvordan de skulle agere.

Det skal jeg love for, at de gør under Ariël Jacobs. Den rutinerede belgiske træner, der kom til i sommer, kan vise sig at være det bedste indkøb i klubbens historie siden Ståle Solbakkken. Også selv om FC København ikke klarer den sidste hurdle i Lille og når frem til gruppespillet i Champions League. Skulle det glippe, er det alligevel tydeligt, at FC København er inde i en rivende udvikling både spillemæssigt og mentalt.

Se også: Super-FCK nedlagde fransk tophold

Ariël Jacobs kom med er ry for at spille defensivt. Det skjuler han ret godt. Mod Lille i aftes spillede FC København for at vinde kampen. Mange rykkede med frem, når der skulle angribes, og det skete aldrig med hovedet under armen. Spillerne ved tydeligvis, hvordan de skal forholde sig både når de har bolden, og når de ikke har den. Lille er kendt for at spille lidt lige som Barcelona både ude og hjemme. Altså med massiv boldbesidelse. Den gik ikke i Parken, hvilket også fortæller noget om den kraft, der er i det københavnske hold. I første halvleg havde hjemmeholdet endda en overvægt i boldbesiddelse, og da kampen var slut stod de to hold helt lige.

Også på mange andre parametre var de to hold meget jævnbyrdige, og det er ikke mindst på den baggrund, at jeg mener, at FC København hastigt er på vej tilbage til den styrke, holdet havde under Ståle Solbakken. Der bygges på i øjeblikket. Også i truppen. I sidste uge var det 26-årige Michael Jacobsen der kom til fra spanske Almeria, og i går blev den 20-årige Igor Vetokele fra Cercle Brugge præsenteret som ny FCK-spiller. Altså en ny forsvarer og en ny angriber. Begge med mange gode år foran sig.

Se også: Kalou: FCK er stærke

Og det er ikke nogen tilfældighed. Tidligere i dag sagde Airël Jacobs til min kollega, Thor Carlskov, at han ved sæsonstarten følte, at han have overtaget et ikke helt ungt hold. Siden er der sket en del. Cornelius, Remmer, Nicolai Jørgensen og Delayney, som er tilbage efter en skade, har alle været et frisk pust i truppen. Træneren lagde i samtalen med Carlskov heller ikke skjul på, at det er vigtigt for ham, at der er mange danske spillere i truppen. Ikke mindst er det vigtigt for fansene, som kan identificere sig med de unge danske spillere.

Jeg kunne ikke være mere enig. Det er fint nok med nordmænd, islændinge, svenskere og afrikanere, men det må ikke tage overhånd, for så forsvinder identifikationen. Jacobs siger og gør således det rigtige, og på de få måneder han har haft med holdet at gøre, har han formået at føre det tilbage på førstepladsen i Superligaen og tilbage på den europæiske scene. Det er slet ikke så ringe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen