Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

FCK videre med knofedt og stjernedrys

null

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Efter tre kedelige halvlege skal jeg da lige love for, at FC København var som forvandlede, da slaget mod Club Brugge skulle afgøres i de sidste 45 minutter i aftes. Endelig fik vi at mærke, hvad der står på spil, og med en fight ud over alle grænser og med enkelte geniale indslag sendte FC København højst overraskende Club Brugge ud af kampen om adgangen til Champions League.

Første halvleg var ikke noget at skrive hjem om. Til forveksling lignede den hele opgøret fra Parken i sidste uge, bortset fra Lars Jacobsen meget uheldigt lavede selvmål efter et belgisk hjørnespark. Resten var tomgang og et alt for lavt tempo.

FC København flyttede fra anden halvlegs start Nicolai Jørgensen frem ved siden af Santin, og så formåede de at etablere et fornuftigt pres på Club Brugge. Tempoet blev endelig sat i vejret. I første omgang forsøgte københavnerne sig med høje bolde ind i feltet, men her stod danske Jim Larsen centralt i det begiske forsvar og stødte alt væk. I Larsen har Brugge gjort et fornuftigt køb.

Så blev det anderledes farligt, når der blev spillet flade bolde. Her var belgierne meget lettere at udfordre, og især Oviedo og Nicolai Jørgensen viste sig frem i de sidste 45 minutter med mange gode aktioner. Jørgensen bliver uden tvivl det helt store navn hos københavnerne i år. Der er masser af bold i den unge mand, og hans scoring til 1-1 var af meget høj klasse.

Derfor var det ærgerligt at FC København igen lukkede belgierne ind. Omvendt må man sige, at det belgiske føringsmål var resultatet af et flot opspil, men igen fik de hjælp af det danske forsvar, hvor Sigurdsson ikke fik tacklet ordentligt, og hvor Thomas Kristensen faldt på halen.

Heldigvis blev københavnerne ved med det flade spil over fløjene. Især hos Oviedo i venstre side var der muligheder, og flere gange slap han til baglinien og lagde gode afleveringer ind i feltet. Det profiterede Bolanos af, da han udlignede.

Man kommer stadig langt med hårdt arbejde, sammenhold og en smule held, præcis de elementer der bragte FC København videre fra opgøret mod Brugge. Vi fik også håndfulde af stjernedrys fra Nicolai Jørgensen og Oviedo, men der er også meget, der stadig kan gøres bedre.

I første havleg var der alt for lidt tempo i spillet, og stadig mangler FC København en midtbanegeneral, der både kan styre spillet og bringe overraskende indslag. Forsvaret var i flere perioder på gyngende grund, og jeg har da også set Johan Wiland i bedre stand. Han skal nok oppe sig, men en spillende midterforsvarer er jeg overbevist om vil tilføre hele holdet meget mere ro. Men hvad pokker. FC København er videre og miraklernes tid er fortsat ikke forbi. Foruden venter nu to kampe mod en endnu ukendt modstander. Vinderen får om ikke prinsessen og det halve kongerige, så dog godt 100 millioner kroner og deltagelse i Champions Leagues gruppespil.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen