KOMMENTAR: Klasseforskel i Farum Park

Bording Skole fjernede hurtigt spændingen i pigefinalen og vandt en sikker sejr på 3-0

Der var tvillinge-power på kunstgræsset. (Foto: Lars Poulsen)
Der var tvillinge-power på kunstgræsset. (Foto: Lars Poulsen)

Herredsåsens frygtløse målvogter, Rikke Keller, gjorde sit til at holde sin skole inde i skolefinalen i Farum Park. Men selv Rikke Keller måtte kæmpe forgæves. Der var for stor forskel på de to hold. Både fysisk og teknisk var de rødklædte piger fra Bording en klasse over deres modstandere fra Kalundborg.

En del af manglerne kan der kompenseres for med fight og vilje, og her gjorde pigerne fra Herredsåsen det upåklageligt gennem hele kampen. Selv om de til tider blev spillet ud af kunstgræsset, så slog de aldrig op i banen. Det vidner om god moral.

Det er andet år i træk, at Kalundborgpigerne fra Herredsåsen taber finalen, men heldigvis har flere af dem en ny mulighed næste år. Ældre er de ikke.

I dag var de kommet i menneskehænder hos de godt spillende piger fra Bording Skole i Midtjylland. Anført af de løbevillige tvillinger, Sara og Karen Holmgaard, satte Bording sig fra første fløjt på kampen og stædigt blev det ene angreb efter det andet ført frem mod Rikke Keller i Herredsåsens mål.

Hun var prisgivet ved alle scoringerne, hvor af flere var rene perler. Særligt målet til 3-0, hvor Karen Holmgaard drejede rundt om sig selv og sendte kuglen ind helt ude ved stolpen, var i alle facetter en meget smuk scoring.

Generelt har pigerne dog en del at arbejde med. Det gælder begge hold. De forivrer sig ofte og mister på den konto mange bolde. Desuden buser mange af forsvarsspillerne på og bliver derfor for lette at sætte af i en dribling. Her er de jævnaldrende drenge meget længere fremme.

Men stadig kan jeg år efter år se en udvikling hos pigerne. Generelt er spilforståelsen blevet bedre, og det samme er placeringsevnen. Og så sparker mange af dem rigtig godt til bold. Den slags detaljer var der tid til at fornøje sig med i en finale, som desværre aldrig blev rigtig spændende. Dertil var Bording for suveræne og dermed også den fortjente vinder af Ekstra Bladets skolefodboldturnering.

0 kommentarer
Vis kommentarer