Den går ikke uden Agger og Bendtner

 

Daniel Agger og Nicklas Bendtner viste trods manglende kampform, at de bør spille mod Armenien. (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Agger og Nicklas Bendtner viste trods manglende kampform, at de bør spille mod Armenien. (Foto: Lars Poulsen)

Efterhånden har jeg set et hav af testkampe, og ofte er jeg som så mange andre blevet skuffet over niveauet. Men første halvleg mod Tyrkiet var absolut en af bedre af slagsen. Ganske opløftende på indtil flere områder.  

Nok stod både Daniel Agger og Nicklas Bendtner og hev efter vejret, når de havde ude på længere distancer, men ellers virkede de nu ikke voldsomt rustne i omgangen med bolden. Og det var netop de to stjerner, som vi alle så særligt efter i sømmene i aftenens opgør i Odense mod Tyrkiet.

Agger, vores stoute anfører, gjorde det ikke sværere, end det er. Hans kastede sig ikke ud i alt for mange fremstød, men spillede på det sikre. For det meste så det solidt ud, men to gange sov forsvaret alvorligt. Opdækningen var ikke på plads efter ni minutters spil, hvor Tyrkiet fik lov til at spille et hjørnespark bagud til en fri mand på kanten af feltet. Vi slap med skrækken, men blottelsen var til at få øje på.

Kort før pausen var den gal igen. På en kontra blev vi splittet helt af, og pludselig befandt en tyrkisk angriber sig helt fri midt i feltet. Heldigvis fik han intet ud af det, men det var en advarsel, som landsholdet er nødt til at tage alvorligt.

Der er således plads til forbedringer bagude. Og såmænd også i den anden ende. Men meget blev dog gjort rigtigt. Vi spillede i perioder flot fodbold, men vi scorede for lidt. Bendtner var enorm aktiv. Han flyttede sig godt, gik fint med i kombinationerne og manglede kun et par hundrede gram i at komme på måltavlen. Han ligner en mand, der mener det alvorligt, og overraskende nok kom han også med ud til anden halvleg.

Hans ærgerrighed efter at score kom for alvor til udtryk, da Nicolai Boilesen trak et straffe efter 33 minutter. Bendtner var hurtigt over bolden. Han ville sparke. Men så blev hierarkiet lige sat på plads. Agger er anfører. Agger sparker straffe, og selv om det ikke passede hverken Bendtner eller det medlevende publikum på Odense Stadion, så blev det, som anføreren ville have det Og selvfølgelig svigtede Agger ikke.

Det var også en fornøjelse at følge opspillet i højre side, hvor Peter Ankersen bibragte masser af offensive løb. Hele tiden tilbød han sig, og flere af hans indlæg burde være omsat til scoringer.

På midten virkede Thomas Kahlenberg længe i overdådig spilleform. Han har udviklet sig at være en af de spillere, der løber mest i dansk fodbold. Heldigvis har han ofte bolden med, og Brøndby-spilleren indeholder mange kreative tanker. Han er bedst, når der er fremdrift og fart i spillet. Det manglede vi i perioder efter pausen, hvor de tre udskiftninger i pausen gav en hakkende rytme, og hvor spillet ind i mellem blev for stillestående. For mange små afleveringer til siden og på et lille område gav tyrkerne mulighed for at bryde vores spil. Både Kahlenberg og Kvist var involveret i den tyrkiske udligning, da pasningsspillet blev for snævert.

Efter at have siddet på det meste i første halvleg, mistede vi momentum i de sidste 45 minutter. Organisationen og styringen forsvandt, da Daniel Agger blev skiftet ud i pausen. Kvist overtog anførerbindet, men han formår ikke på samme vis at binde kæderne sammen.  

Vi var rigtig gode, så længe både Agger og Bendtner havde kræfter til at spille for fuld styrke. Der er masser af talent i den flittige Pierre Emile Højbjerg, som dog også har en tilbøjelighed til at spille for småt og for meget på tværs.

Tyrkiet var ikke noget dårligt hold at øve sig på, inden det bliver alvor på søndag i Parken mod Armenien. Vi kunne have gjort arbejdet færdigt i første halvleg, hvor både Peter Ankersen og unge Højbjerg skulle have scoret på deres chancer. Nu blev det i stedet til et dumt og unødvendigt nederlag.

Vores mange afbrændere skal ikke gentages på søndag, hvor det handler om at få den bedste start på kvalifikationskampene frem mod EM-slutrunden i 2016 i Frankrig. Det kræver vist både Agger og Bendtner på banen i længere tid endi aften i Odense.

0 kommentarer
Vis kommentarer