Annonce:
Annonce:

AaB faldt med ære i Ukraine

FC København fik en ordentlig røvfuld og ligner et færdigt hold i Europa - AaB har bedre muligheder for at avancere trods ærgerligt 2-0 nederlag i Kiev

Annonce:

Efter FC Københavns forsmædelige nedtur i Parken, kunne man frygte for en total dansk nedtursaften. Men det var før AaB tog fat på en sene kamp i Ukraine mod Dynamo Kiev. Nordjyderne mødte op uden ærefrygt og tog fra starten kampen op mod det ellers så suveræne ukrainske tophold.

Sådan skal det gøres, og jeg har stor respekt for Kent Nielsens indgang til opgøret. Alt for tit har vi set danske hold på udebane frivilligt trække ned i skyttegraven i håbet om at fedte en nullert hjem. Sådan gik AaB ikke til opgaven. Viltre unge spillere som Andreas Bruhn og Nicolai Thomsen vil fremover banen og med lidt mere held i sprøjten havde nordjyderne taget Kiev på sengen.

Det var tæt på flere gange i kampens første 20 minutter, hvor AaB var aggressive og pågående, og hvor Helenius og Enevoldsen skabte en masse uro i ukrainerne forsvar.

Annonce:

Dynamo Kiev blev længe holdt væk fra reelle målchancer. Værterne var i hele første halvleg mest farlige, når Gorter eller Thelander fra det bagerste forsvar sjuskede med deres opsil. Især Gorter virkede påvirket af at skulle optræde på den store scene, men heldigvis var opbakningen god, og så viste Nicolai Larsen i målet endnu engang, at han er fuldt berettiget til en plads i landsholdstruppen. Han har international klasse med gode reaktioner på stregen og med modet til også at operere ude i feltet.

Kievs ærgerlige, men ikke ufortjente scoringer havde målmand Larsen ikke en chance for at redde. Men forbandet bittert at det første mål skulle komme i minuttet efter, ukrainerne var blevet reduceret til 10 mand.

Efter scoringen overtog AaB taktstokken, men opspillet var for langsomt til at kunne ryste ukrainerne. Under alle omstændigheder slap de danske mestre fra besøget i Østerupa med æren i behold. Langt hen ad vejen var der tale om en mandfolkepræstation mod gruppens suverænt stærkeste hold.

Nordjyderne kan stadig selv afgøre, om de skal fortsætte i Europa efter jul. Sejre over Rio Ave og Steaua Bukarest baner vejen, og jeg kan ikke se, hvorfor et AaB-hold, som bliver bedre uge for uge, ikke skulle kunne klare den udfordring.         

Annonce:

Selvfølgelig kan også FC København stadig nå videre fra gruppespillet. Det kræver blot sejre over Helsinki og Torino, men det er svært at forestille sig, at Ståle Solbakkens mørbankede trup kan rejse sig igen efter blamagen mod belgiske Brügge. Københavnernes selvforståelse har fået et ordentligt hak og flere på holdet må spørge sig selv, om de egentlig er så gode, som de selv går og bilder sig ind.

Ikke mindst midterforsvaret må vække bekymring hos hovedstadsklubben. Groft sagt var Mathias Zanka og Antonsson involveret i alle fire belgiske mål. Markeringerne var ikke tætte nok, de bakkede i stedet for at møde angriberne, og offsidefælden fungerede heller ikke. Megen støtte var der heller ikke fra en bleg Stephan Andersen i målet. Han diskede ikke op med mirakelredninger.

Annonce:

Det kan blive en grum sæsonafslutning for FC København, for i den anden ende spillede det heller ikke. Cornelius var stærkt savnet, både som forreste forsvarsspiller, men så sandelig også som angrebsvåben. Og da Nicolai Jørgensen allerede tidligt i kampen måtte udgå med endnu en skade, var der næppe mange i Parken, der troede på, at FC København kunne score. Det formåede de heller ikke. Et tandløst angreb skabte pinligt få chancer i løbet af de 90 minutter, og alt for mange hos hjemmeholdet spillede uden den selvtillid, man skal have for at lave mål.

Belgien er et af de lande, vi gerne vil kunne konkurrere med på klubplan. Men efter først Brøndbys og nu FC Københavns møder med Brügge, kan det konstateres, at belgierne er rykket fra os. Der var klasseforskel i Parken i aftes. I alle sekvenser af spillet var belgierne en tand bedre og hurtigere. Både i tanke og i handling.

Selvtillid betyder også meget i fodbold, og hvis ikke Nicolai Jørgenen og Cornelius hurtigt er tilbage hos løverne, er det svært at tro på at holdet kan gnave sig ind på FC Midtjylland i Superligaen. Det var et skamskudt dyr, der i aftes luskede ud af Parken. Et hold der ikke for tiden har kvalitet til at gøre sig på den internationale scene og som kan svært nok ved at hænge på toppen i Superligaen.

Annonce:

For bagfra kommer AaB, som netop spiller med den selvtillid, som FC København savner. Nordjyderne viste igen i Kiev, at holdet tør gå frem og udfordre selv de bedste hold og lige nu ligner nordjyderne et mere homogent hold end FC københavn.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: