Bedst af alle: Mikkel gjorde hvad der passede ham

VM venter forude, men det tog lige lovlig lang tid at sætte Østrig på plads i sejren på 35-27. Se de danske karakterer i bunden af artiklen

Mikkel Hansen løftede sit hold, da det var ved at brænde på. Foto: Anders Brohus.
Mikkel Hansen løftede sit hold, da det var ved at brænde på. Foto: Anders Brohus.

DANMARK HAR mere end det ene ben i VM-slutrunden, som afvikles i Frankrig i januar næste år. Men det blev slet ikke så let mod et østrigsk landshold, der nok kommer fra en lavere position på de internationale ranglister, men som solgte sig dyrt i saunatemperaturerne i Arena Fyn.

Det blev en kamp, hvor vi havde svært ved at slå et ordentligt hul og undervejs gav det grimme mindelser om EM i Polen i januar, hvor vi havde voldsomt svært ved at lukke kampene. Men så galt gik det heldigvis ikke mod Østrig.

INDEN kampen blev sat i gang af de ikke fejlfrie rumænske dommere blev Mikkel Hansen kåret som årets landsholdsspiller. Selvfølgelig. Kåringen fulgte i hælene på titlen som verdens bedste håndboldspiller, og klasse kan da heller ikke holdes nede.

Det danske landsholds træner, Gudmundur Gudmundsson, havde forberedt sin trup på, at Østrig ville dække en smule uortodokst. Sådan gik det da også i kampens åbning, hvor den iltre Vytautas Ziura blev lagt frem for at skygge Mikkel Hansen.

Men danskerne lod sig ikke kyse. Når der blev sat tempo i angrebsspillet var det let for Mikkel Hansen at ryste overfrakken af sig, og vi havde ikke svært ved at komme til afslutninger.

MIKKEL HANSEN gjorde stort set, hvad der passede ham. Spillede stregen fri, spillede fløjen fri, scorede selv eller trak et straffekast. Ganske let – måske også for let - kom vi foran 10-4 godt halvvejs i første halvleg, og så var de VM-billetter sådan set hjemme.

Men så mistede vi momentum i angrebsspillet. Tempoet faldt, og for mange bar selv bolden op til deres afslutninger. Mikkel Hansen viste flere gange med fagter, at han ville have en hurtigere boldomgang, men kammeraterne lyttede ikke. Derfor fik vi også en række slatne afslutninger, som gjorde, at østrigere fik lov til at vende tilbage i matchen.

VORES FORSVAR begyndte godt og aggressivt, men også her faldt tempoet, efterhånden som halvlegen skred frem. Verdens bedste røg på verdens ældste skudfinte, og midterforsvaret fik heller ikke afvist i tilstrækkelig grad. I den periode var det kun Niklas Landin i målet der holdt niveau. Dog havde han det svært ved med Østrigs straffekastskytte, Robert Weber, der helt klart er alpelandets svar på Anders Eggert.

Verdens bedste håndboldspiller brillierede igen. (Foto: Anders Brohus) Håndbold Mikkel tryllede i dansk storsejr

Også selv om Eggert tillod sig at brænde enkelt gang i sin ellers fine byge af straffekast.

Anden halvleg skulle blive en kamp, hvor det først og fremmest skule handle om at skabe et så stort forspring som muligt, inden returopgøret på onsdag i Wien. Det her en knald eller fald. Den samlede vinder af de to opgør spiller VM i Frankrig. Taberen får en lang næse.

MEN VI HAVDE svært ved at slå det afgørende hul. Den urytmiske kamp med de mange spilafbrydelser gjorde anden halvleg til en uskøn affære. Østrig benyttede enhver lejlighed til at ødelægge festen i Arena Fyn.

Desværre holdt de danske spillere ikke hovedet koldt. Forsvaret faldt yderligere i niveau, og gæsterne kom for let til deres mål og nåede helt op på 24-26. Mads Mensah blev smidt ud for at brokke sig og Østrigs højrefløj, Robert Weber, fik alt for meget plads til sine afslutninger. Han havde krammet på Niklas Landin, der ikke virkede helt så meget ovenpå som i første halvleg.

ALLIGEVEL VAR det holdets anfører der, sammen med Mikkel Hansen, formåede at løfte i de sidste 10 minutter. Landin med flere gode redninger og Mikkel Hansen som igen piskede liv i sine medspillere. Verdens bedste brillerede med flotte frispilninger over halve banelængder. En enkelt gang endda med ryggen til.

I den fase af kampen var Casper U. Mortensen sikker i sine afslutninger, ligesom Kasper Søndergaard fik skudt sig godt ind i kampen. Det lykkedes at skabe et forspring på otte mål og det bør være nok til at sikre pladsen ved VM i Frankrig.  

DE DANSKE KARAKTERER:

Niklas Landin 4

Jannick Green UB

Alexander Lynggaard 3

Mads Mensah 3

Casper U. Mortensen 5

Anders Eggert 3

Nikolaj Markussen UB

Jesper Nøddesbo 3

Lasse Svan 2

Hans Lindberg 4

Henrik Møllgaard  4

Kasper Søndergaard 5

Henrik Toft Hansen 3

Mikkel Hansen 5

Michael Damgaard UB

Lasse Andersson 3

Gudmundur Gudmundsson 4

Verdens bedste håndboldspiller Mikkel Hansen var ikke tilfreds med afslutningen på sæsonen med sin franske klub PSG, hvor det blev til et nederlag i både den franske pokalfinale og Final 4-semifinalen mod Kielce (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Mikkel Hansen om PSG-sæson: Fra rigtig fin til skuffende

Mikkel Hansen er verdens bedste håndboldspiller (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Wow! Mikkel Hansen kåret til verdens bedste håndboldspiller

5 kommentarer
Vis kommentarer