Blatter er en slimet ål

FIFA-præsidenten bider sig fast i bordet og hævder, at han ikke har sagt op, men blot stiller sit mandat til rådighed

Ålen Blatter leder efter et smuthul. Foto: AP
Ålen Blatter leder efter et smuthul. Foto: AP

Man kan stadigvæk ikke stole på Sepp Blatter. Den 2. juni sagde han på et hasteindkaldt pressemøde  i Zürich, at han havde besluttet at nedlægge sit mandat på en ekstraordinær FIFA-kongres. Han sagde samtidig, at han ikke ville være kandidat på den ekstraordinære kongres.

Ordene blev selvfølgelig udlagt som en regulær opsigelse, og vi var mange, der begyndte at glæde os til nye og bedre tider i FIFA.

Men nu har Blatter sået tvivl om, hvad han egentlig vil.

Ved åbningen af et FIFA-museum i Zürich i går sagde han i følge den tyske avis, Bild, at han ikke har trukket sig som FIFA-præsident, men blot stillet sit mandat til rådighed.

Sepp Blatter har de sidste dage kigget sig selv grundigt i spejlet og fundet ud af, at han ikke længere er den rette præsident for korruptionshærgede FIFA. (Foto: AP) Intl. fodbold Her er Blatters sidste tale som FIFA-præsident

Det kan ligne flueknepperi, men nu er vi  altså i en situation, hvor ordene skal vejes på en guldvægt. Udtalelsen til Bild har fået mange i fodboldverdenen til at stille spørgsmålstegn ved, om Blatter nu forsøger at spille sig tilbage på banen.

Tidligere har en schweizisk avis skrevet, at Blatter alligevel overvejer at genopstille på den ekstraordinære kongres. Det skulle i følge avisen skyldes, at han har fået stærke opfordringer fra fodboldledere i Asien og Afrika. Det er dog ikke blevet bekræftet fra nogen af parterne.

Personligt tror jeg ikke, Blatter har en jordisk chance for at blive genvalgt. Men jeg er sikker på, at han vil forsøge at holde alle døre åbne lige til det sidste. Men der er altså sket meget, siden han blev valgt på kongressen i Zürich den 29. maj. Og intet har været i Blatters favør.

Han har i nær fremtid udsigt til at blive afhørt af schweizisk politi, som er ved at undersøge 53 mulige sager om pengevask i FIFA i forbindelse med tildelingen af VM-slutrunderne i 2018 og 2022 til henholdsvis Rusland og Qatar.

Maradona, her i en omklamring af Messi, kan ikke redde FIFA. Dertil har han for mange lig i lasten. Foto: AP Jan Jensen Maradona kan ikke frelse FIFA

Desuden har FBI og amerikanske statsanklagere sigtet ni ledende FIFA-folk og fem marketingsdirektører for enten at have udbetalt eller modtaget korruption igennem 25 år. De samlede beløb nærmer sig en milliard kroner. Blandt de sigtede er en tidligere, Jack Warner, og en nuværende, Jeffrey Webb, vicepræsident i FIFA.

På Jamaica sidder den kronisk korrupte Jack Warner i husarrest, mens han venter på at blive udleveret til USA. Han hævder selv at være i besiddelse af kaskader af beviser mod Sepp Blatter.

Amerikanske og engelske medier har citeret unavngivne kilder i FBI for, at det amerikanske forbundspoliti også har korruptionsbeviser mod Blatter. Måske derfor bevæger han sig for tiden ikke udenfor Schweiz, hvorfra han ikke kan udleveres til USA.

Han har således svigtet kvindernes VM-slutrunde, som netop nu afvikles i Canada.

Der er altså mange indikationer på, at Sepp Blatter for alvor er trængt. Hans tid som præsident er ved at rinde ud, men som den slimede ål han er, vil han sprælle til det sidste.

23 kommentarer
Vis kommentarer